Afrastering

Afrastering is multifunctioneel. Zo kunt u uw terrein met dieren afrasteren, maar ook uw plantsoen beschermen. Voor iedere situatie is er een andere soort afrastering. In dit artikel leest u over de soorten en bijbehorende prijzen.

Prijzen 

Afrastering is er in verschillende prijscategorieën. De prijs hangt af van de afmetingen en het materiaal. Zo is gaas een stuk goedkoper dan een dubbelstaafmat hekwerk. Hieronder ziet u een overzicht van de prijzen van afrastering.

Soort afrasteringPrijzen
Gaasafrastering€ 2,50 - € 24 (100 x 100 cm)
(Dubbel)staafmat afrastering€ 14 - € 55 (100 x 100 cm)
Plantsoenafrastering€ 12 - € 40 (100 x 30 cm)
Houten afrastering€ 10 - € 80 (100 x 60)

U moet er rekening mee houden dat er nog extra prijzen bij kunnen komen, zoals bevestigingsmateriaal en eventueel montage. Wilt u bijvoorbeeld een gaasafrastering voor uw konijnen? Voor een konijnengaasafrastering van 25 bij 25 meter en 75 centimeter hoog betaalt u ongeveer € 175 inclusief bevestigingsmateriaal, maar exclusief montage.

De prijzen van afrastering lopen behoorlijk uiteen. Als u graag wilt weten waar u het voordeligste een afrastering kan kopen, kunt u het beste offertes met elkaar vergelijken. Door het gratis en vrijblijvend aanvragen van offertes kunt u tot wel € 120 besparen op een klus van € 300! Dit betekent een besparing van wel 40%.

Afrastering

Afrastering heeft veel overeenkomsten met een hekwerk, alleen is een hekwerk vaak hoger. Een afrastering kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld de omheining van uw schapen. Er zijn verschillende soorten:

Het soort afrastering dat u nodig heeft, hangt af van het doel van de afrastering. Zo is een dubbelstaafmat afrastering goed geschikt voor een sportveld, maar niet voor een weiland. Daar zou een houten hekwerk geschikter zijn.

Afrastering

Beveiliging

Door middel van een afrastering kunt u uw terrein goed beveiligen. Voor het beveiligen van uw terrein kunt het beste kiezen voor een gaashekwerk of een dubbelstaafmat hekwerk. Dit zijn de stevigste en hoogste hekwerken. Voor extra beveiliging kunt u deze hekken uitbreiden met bijvoorbeeld een puntenkam.

Afbakening

Om uw dieren of tuin af te bakenen kunt u het beste kiezen voor een houten afrastering of plantsoenafrastering. Dit zijn eenvoudige, lage hekwerken die vriendelijk ogen. Een houten afrastering is vaak gemaakt van geïmpregneerd hout. Dit betekend dat het hout bewerkt is met een zoutoplossing, zodat het niet gaat rotten.

Plantsoenafrastering

Rijden er vaak fietsers door uw voortuin? Of parkeren er auto’s op uw terrein? Dit kunt u eenvoudig tegen gaan door het plaatsen van een plantsoenafrastering. Dit is een laag hekwerk van ongeveer een halve meter hoog. Dit hekwerk is onopvallend, maar wel erg effectief. Deze vorm van afrastering kunt u eenvoudig plaatsen en vraagt verder geen onderhoud.Afrastering

Natuurlijke afrastering

Naast het afrasteren van uw terrein met een hekwerk, kunt u ook kiezen voor natuurlijke afrastering. Hierbij kunt u denken aan een stapelmuur van stenen of gevlochten wilgentakken. Deze manier van afrasteren zorgt voor een speelse en natuurlijke uitstraling. Naast de uitstraling, zorgt het ook voor meer ontwikkeling van de biodiversiteit op uw terrein. Zo kunnen vogels het gebruiken als broedplaats en kunnen insecten zich nestelen.

Afrastering dieren

Voor de afrastering voor dieren wordt vaak gaas gebruikt. Speciaal voor dieren zijn er verschillende soorten gaas ontwikkeld:

  • eendengaas
  • volieregaas
  • kippengaas
  • konijnengaas
  • schapengaas

Voor kleinvee kunt u het beste gaas gebruiken en dit bevestigen aan houten palen. Als u een weiland heeft met bijvoorbeeld koeien of paarden, dan kunt u beter gaan voor een houten afrastering of schrikkeldraad afrastering. Dit is steviger en

Tijdelijke afrastering

Als u uw dieren bijvoorbeeld steeds verplaatst, kunt u kiezen voor een tijdelijke afrastering. Dit is een kunststof net dat u bevestigd tussen houten palen. Het net is licht en gemakkelijk op te rollen. Als u bijvoorbeeld naar de camping gaat, kunt u een tijdelijke afrastering maken voor uw hond bij uw caravan. Zo kan uw hond spelen zonder aan een lijn te moeten. Maar ook kunt u uw vijver tijdelijk afrasteren als u kleine kinderen over de vloer krijgt.

Besparen

Wilt u een afrastering gaan aanschaffen? De zoektocht naar kwalitatieve, maar toch goedkope afrastering kan best lastig zijn. Er zijn namelijk ontzettend veel hekwerk specialisten die afrastering kunnen plaatsen. Om het uzelf wat gemakkelijker te maken kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen tot wel 4 offertes van verschillende hekwerk specialisten. Zo kunt u gemakkelijk de voordeligste afrastering vinden. Met het vergelijken van offertes kunt u namelijk tot wel 40% besparen!