Beveiliging

Met een hekwerk of een poort is uw terrein prima beveiligd, maar als u bijvoorbeeld een groot terrein heeft of niet op de begane grond woont kan extra beveiliging fijn zijn. De verschillende soorten beveiliging en de bijbehorende prijzen zullen we in dit artikel bespreken.

Prijzen beveiliging

De prijs van beveiliging hangt vooral af van het soort product en het aantal. Als u bijvoorbeeld een zeer groot oppervlak wilt beveiligen heeft u meer dan 1 camera nodig. Terwijl als u alleen uw voortuin wilt beschermen kunnen een aantal puntenkammen al voldoende zijn. Hieronder ziet u een overzicht van de prijzen van beveiliging.

ProductPrijs per stuk
Slot
- manueel
- elektrisch

€ 50 - € 250
€ 170 - € 1000
Camera
- dummy
- echte

€ 10 - 40
€ 40 - € 600
Intercom
- audio
- video

€ 20 - € 600
€ 130 - € 800
Overklimbeveiliging
- puntenkam (2,5 meter)
- prikkeldraad (per 50 meter)

€ 8 - € 30
€ 5 - € 15

Woont u bijvoorbeeld in een vrijstaand huis en heeft u al een hekwerk, maar wilt u uw terrein extra beveiligen? Voor het toevoegen van puntenkammen op uw hekwerk van 40 meter en een simpele video intercom bij uw poort betaalt u ongeveer € 350. Wilt u graag weten hoeveel uw beveiliging precies zal gaan kosten? Dan kunt u het beste gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Met het vergelijken van offertes kunt u op een klus van bijvoorbeeld € 200 tot wel € 500 besparen!

Soorten beveiliging

Een hekwerk of poort zelf zorgt al voor extra beveiliging van uw terrein. Maar als u uw terrein nog extra wilt beveiligen zijn er de volgende mogelijkheden:

  • sloten
  • camerasystemen
  • intercom
  • overklimbeveiliging

Welke vorm van beveiliging het beste bij u past, hangt af van uw wensen en omstandigheden. Voor bijvoorbeeld een grote poort aan het begin van een lange oprit biedt een simpel hangslot niet genoeg bescherming en is een camera of intercom meer geschikt.

Sloten

Voor het afsluiten van een poort zijn verschillende soorten sloten. We maken onderscheid tussen twee soorten:

  • manuele sloten
  • elektrische sloten

Bij manuele sloten kunt u denken aan een eenvoudig cilinderslot of een hangslot. Elektrische sloten zijn vooral bedoeld voor poorten die altijd gesloten moeten zijn en alleen door bepaalde personen mogen worden geopend. De poort kan dan alleen worden geopend na het invoeren van bijvoorbeeld een pincode.

Camerabeveiliging

Camerasystemen

Met camerabeveiliging wordt uw poort, deur of terrein continue in de gaten gehouden. Het gebruik van camerasystemen is in de afgelopen jaren flink toegenomen in zowel de zakelijke als particuliere sector. U kunt kiezen uit camera’s met verschillende mogelijkheden. Zo zijn er camera’s die een breed gebied in de gaten houden en camera’s die juist focussen op gezichten en hierop inzoomen. Naast deze camera’s zijn er ook dummy camera’s, dit zijn nep camera’s die ervoor dienen om onbevoegden af te schrikken. Dit is een goedkoop alternatief voor een echte camera. Als u gekozen heeft wat voor soort camera u wilt, kunt u deze camera preventief of correctief laten plaatsen. Dit houdt in dat u kunt kiezen of u wilt dat de camera duidelijk zichtbaar is – en dus mensen afschrikt, of dat de camera juist verstopt wordt.

De beelden van de camera kunt u op allerlei manieren bekijken en opslaan. U kunt via een scherm in uw woning of kantoor live meekijken, maar u kunt ook de camerabeelden streamen over het internet. Zo kunt u vanuit de hele wereld meekijken via uw smartphone, tablet of computer. Dit is fijn als u bijvoorbeeld op vakantie gaat. Ook kunt u achteraf de beelden nog terugkijken. Het camerasysteem kunt u ook aansluiten op een alarmsysteem. Als de camera ongewone situaties waarneemt, wordt u gewaarschuwd door bijvoorbeeld een sirene.

Intercom

Met een intercom kunt u vanuit uw woning contact maken met de persoon die voor uw deur of poort staat. Dit is een fijne toepassing als u bijvoorbeeld een lange oprijlaan heeft of niet op de begane grond woont. Er zijn twee soorten intercoms: audio- en video intercom. Met een audio intercom kunt u alleen praten met de bezoeker en met een video intercom kunt u, naast praten, de persoon ook daadwerkelijk zien. Als u de persoon heeft ‘goedgekeurd’ en wilt toelaten op uw terrein, kunt u vanuit uw woning eenvoudig op een knop drukken en de poort of deur gaat open. Deze intercom systemen zijn zowel draadloos als met bekabeling verkrijgbaar.

Overklimbeveiliging

Overklimbeveiliging

Als u op een simpele manier uw hekwerk of poort wilt beveiligen, kunt u een puntenkam of prikkeldraad aan de bovenkant van uw hekwerk plaatsen. De scherpe punten en prikkels schrikken onbevoegde af en maken het haast onmogelijk om over het hekwerk heen te klimmen. Om deze puntenkammen en prikkeldraden nog gevaarlijker te maken, kunt u de puntenkammen laten roteren en de prikkeldraden op stroom aansluiten. Met deze toepassingen is het haast onmogelijk om nog over het hekwerk heen te komen.

Hoog hek

Als u graag enkel een hekwerk wilt als beveiliging van uw terrein, die voor goede bescherming zorgt, dan is het aan te raden een hoog hekwerk te nemen. Bij voorkeur een spijlenhekwerk of dubbelstaafmat hekwerk, deze zijn het stevigst. Een hekwerk van bijvoorbeeld hoger dan 3 meter is lastig te beklimmen. Ook zal een hoog hekwerk inbrekers afschrikken; mochten zij er al overheen kunnen klimmen, dan zal dit veel tijd kosten. Hiermee lopen zij een groter risico om gesnapt te worden en zullen zij uw huis eerder links laten liggen.

Keuze maken

Als u heeft gekozen welke vorm(en) van beveiliging u wilt gaan toepassen, dan is het tijd om een goede aanbieder te vinden. Tegenwoordig zijn er veel aanbieders op de markt die allemaal verschillende prijzen hanteren. Om de aanbieder met de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen tot wel 4 verschillende offertes. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw beveiliging.