Camerasystemen

Met een camerasysteem wordt uw poort, deur of terrein continue in de gaten gehouden. Het gebruik van camerasystemen is in de afgelopen jaren flink toegenomen in zowel de zakelijke als particuliere sector. Er zijn verschillende soorten die we in dit artikel zullen bespreken.

Prijzen camera’s

Er zijn veel verschillende soorten camerasystemen en de prijzen lopen dan ook erg uiteen. De prijs hangt vooral af van het soort camera en hoe geavanceerd de camera is. Hieronder geven wij u een overzicht van de prijzen.

Soort cameraPrijs
Beweegbare camera€ 50 - € 1000
Dome camera€ 90 - € 1000
Mini camera€ 20 - € 100
Nachtzicht camera€ 20 - € 800
Dummy camera€ 5 - € 40

Wilt u bijvoorbeeld uw voordeur beveiligen met een beweegbare camera en uw achtertuin met een nachtzicht camera en de beelden terugkijken op uw smartphone en tablet? Voor dit complete camerasysteem betaalt u dan ongeveer € 600. Wilt u graag weten wat de exacte kosten zijn voor uw camerasysteem? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Hiermee kunt u tot wel € 320 besparen op een camerasysteem van € 800!

Camerasystemen

Met camera’s kunt u op een goede manier uw terrein beveiligen. Camerasystemen worden over het algemeen toegepast om criminelen tegen te houden en/of op te sporen. De beelden worden vaak automatisch opgeslagen en zijn eenvoudig terug te zien op uw computer of smartphone. Camera’s kunnen worden geplaatst op deuren, muren en plafonds; het ligt er maar net aan wat u wilt bewaken. Er zijn verschillende type camera’s:

  • beweegbare camera
  • dome camera
  • mini camera
  • nachtzicht camera
  • dummy camera

Welk type camera u nodig heeft, hangt af van uw situatie. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld hoe groot de ruimte is die bewaakt moet worden en of wilt u dat de camera duidelijk zichtbaar is of juist niet.

Traditionele camera en dome camera

Beweegbare camera

Een beweegbare camera kan zowel een traditionele camera als een dome camera zijn. Deze beweegbare camera kan 360° draaien en geeft zowel voor dichtbij als voor ver weg scherpe beelden. Hierdoor kan de camera een groot terrein in de gaten houden. De camera is geschikt voor bijvoorbeeld bedrijventerreinen of grote achtertuinen.

Dome camera

Een dome camera is een camera die omhuld is door een klein, rond koepeltje. Dit koepeltje is vaak van donkere kleur, zodat de camera zelf niet meer zichtbaar is. Het voordeel hiervan is dat je van de buitenkant nauwelijks kan zien waar de camera op gericht is, dit zorgt voor nodige verwarring bij bijvoorbeeld inbrekers. Dome camera’s zijn vaak klein en worden bevestigd aan plafonds of muren.

Nachtzicht camera

Nachtzicht camera’s zijn speciaal ontworpen om in het donker scherpe beelden te leveren. Zodra de zon onder gaat worden infrarood leds geactiveerd, waardoor de camera in het donker scherp blijft. Bij de aanschaf van een nachtzicht camera is het belangrijk om rekening te houden met het aantal infrarood leds in de camera. Hoe meer led lampjes, des te groter is de afstand die de camera kan zien. De nachtzichtcamera is verkrijgbaar in zowel de dome als de traditionele variant.

Dummy camera

Als u liever geen echte camera wilt, kunt u gaan voor een dummy camera. Dit is een nep camera, die sprekend op een echte camera lijkt. Het doel van de dummy camera is puur om mensen af te schrikken en bang te maken. Een dummy camera is een stuk goedkoper dan een echte camera en kan bijvoorbeeld bij uw voordeur worden bevestigd.

Digitaal en analoog

De bovengenoemde camera’s zijn uitvoerbaar in een analoge- of digitale IP-variant.. Analoog houdt in dat de videobeelden worden opgeslagen op een tape, deze beelden moeten vervolgens eerst worden omgezet om ze te bekijken op uw apparaten. Een voordeel van een analoge camera is dat bij bijvoorbeeld fel licht blijft het beeld goed scherp. Een digitale IP-camera is moderner. De videobeelden van deze camera worden opgeslagen op het internet en u kunt ze terugzien op al uw apparaten, zoals uw smartphone of tablet. De camera kunt u aansluiten op een wifi netwerk of een bekabeld internet netwerk.

Overige functies

De bovenstaande camera’s kunnen nog worden uitgebreid met allerlei extra snufjes. Hierbij kunt u denken aan HD-beeldkwaliteit, de videobeelden zijn hierdoor haarscherp. Daarnaast zijn de camera’s ook in mini-varianten verkrijgbaar. Mini-camera’s kunt u makkelijk verstoppen. Daarnaast zijn de camera’s verkrijgbaar in draadloze en bekabelde varianten. Uit al deze snufjes kan geconcludeerd worden dat er veel verschillende soorten camera’s zijn met veel mogelijkheden. Het is daarom belangrijk dat u vooraf goed voor uzelf nagaat waar uw camera aan moet voldoen.

Camerasystemen

Wet- en regelgeving

Het aanbrengen van camerasystemen rond uw woning of bedrijf is niet verboden, alleen er zijn wel aan aantal zaken waar u rekening mee moet houden in verband met de privacywetgeving.

Particulier

Als u bij uw woning camerasystemen wilt ophangen, mag de camera een aantal zaken niet filmen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • niet de gehele straat filmen
  • niet de voordeur van andere woningen filmen
  • niet bij buren naar binnen filmen

Daarnaast moet er bijvoorbeeld een sticker op de deur geplakt worden, waarop staat dat er cameratoezicht aanwezig is en wie verantwoordelijk is voor de beelden. Als iemand een klacht heeft, weet deze persoon waar die aan moet kloppen om de klacht in te dienen. Wanneer u een camera heeft die niet filmt, bijvoorbeeld een dummy, dan gelden deze regels niet. Dit komt doordat er dan geen inbreuk gedaan kan worden op de privacy. Voor meer informatie over cameratoezicht rond de woning kunt u De authoriteit Persoongegevens raadplegen.

Zakelijk

Wanneer u binnen uw bedrijf camera’s wilt ophangen om bijvoorbeeld uw magazijn te beveiligen, moet u het belang van deze camerasystemen goed kunnen verantwoorden. U moet bijvoorbeeld kunnen beargumenteren waarom het belang van het bedrijf belangrijker is dan de privacy van uw werknemers, tegenover het personeel, ondernemingsraad en eventueel de rechter. Als u goede redenen heeft en camera’s plaatst, is het belangrijk dat het gehele bedrijf is ingelicht. Het ophangen van camera’s zonder uw werknemers informeren is namelijk strafbaar. Voor meer informatie over cameratoezicht op de werkplek kunt u De Authoriteit persoonsgegevens raadplegen.

Besparen op uw camerasysteem

Als u heeft besloten om een camerasysteem aan te schaffen, is het verstandig om verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk ontzettend veel aanbieders op de markt, die ieder andere prijzen hanteren voor vaak dezelfde producten! Om snel de voordeligste specialist te vinden, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u tot wel 4 offertes van verschillende aanbieders. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op een camerasysteem.