Intercom

Met een intercom weet u altijd wie er voor uw deur of poort staat en komt u niet meer voor verrassingen te staan. In dit artikel leest u over de soorten intercoms en de bijbehorende prijzen.

Prijzen intercom

De prijzen van een intercom lopen behoorlijk uiteen. Dit komt doordat er simpele varianten zijn, maar ook meer geavanceerdere varianten. In de tabel hieronder geven wij u een indicatie van de prijzen.

ProductPrijs
Audio intercom 1 bel€ 20 - € 300
Video intercom 1 bel€ 130 - € 800
Elektrische deuropener€ 25 - € 250

Wilt u bijvoorbeed bij uw poort een simpele, draadloze video intercom met een kleurendisplay? Dan betaald u ongeveer € 300. Of bent u een flateigenaar en wilt u een audio intercom met 8 beldrukkers en een elektrische deuropener? Dan zal u ongeveer € 800 kwijt zijn. Bent u benieuwd naar de kosten voor uw intercom? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel € 100 op een intercom van € 400.

Intercom

Met een intercom kunt u, uw terrein beveiligen tegen onbevoegde. Een intercom is een apparaat dat u bij uw deur op poort kunt plaatsen. Als iemand uw terre
in wilt betreden moet deze persoon eerst op een knop op het appaaraat klikken. Er wordt dan verbinding met uw woning gemaakt. U kunt dan met aanbeller communiceren. Hiermee kunt u controleren wie er voor uw deur staat en of u deze persoon op uw terrein wilt hebben. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een audio intercom en een video intercom.

intercom

 

Audio intercom

Met een audio intercom kunt u alleen praten met de aanbeller. Er wordt vanuit de voordeur of poort aangebeld en via een telefoonhoorn of draadloze microfoon kunt u praten. Een audio intercom biedt opzich een prima bescherming, alleen van bijvoorbeeld een klusjesman kan het zijn dat u de stem niet herkent en zo kunt u voor de gek gehouden worden. Als u dit vermoed, kunt u strikvragen stellen om te controleren of de persoon bij uw poort of deur daadwerkelijk ook die persoon is.

Video intercom

Een video intercom is de veiligste intercom. Als iemand bij uw aanbelt, kunt u  vanuit uw woning deze persoon zien en horen via een (kleuren)display. U kunt dus daadwerkelijk zien wie er voor uw deur staat in tegenstelling tot de audio intercom waar u de persoon alleen kunt horen. U loopt nu minder risico dat mensen zich anders voor doen. Als u heeft geconstateerd dat de persoon die aanbelt vertrouwd is, kunt u de deur (automatisch) openen.

intercom

Deuropener

Als u een intercom heeft aangeschaft, kunt u een elektrische deuropener erbij nemen. Als u met iemand gecommuniceerd heeft via de intercom en u wilt de persoon binnenlaten kunt u op een knop drukken en de deur of poort wordt automatisch geopend. Dit kan fijn zijn als u bijvoorbeeld een lange oprit heeft of als u slecht ter been bent.

In een huis of bedrijf

Een intercom kunt u bij uw poort of deur plaatsen, maar ook binnen in uw huis of bedrijf. Zo kunt u eenvoudig communiceren met uw familie of collega’s. Voor bedrijven kan een intercom gebruikt worden voor vertrouwelijke gesprekken, dit is namelijk veiliger dan een normale telefoon, omdat een intercom niet op het net is aangesloten. Voor woningen kan een intercom een oplossing zijn als iemand moeilijk loopt of ziek is in huis. Zonder te verplaatsen kan eenvoudig gecommuniceerd worden.

Extra’s

Binnen de audio- en video intercoms zijn er nog meer mogelijkheden. Deze intercoms kunnen namelijk zowel bekabeld als draadloos zijn. Maar ook is het mogelijk om meerdere beldrukkers aan te sluiten op een intercom. Dit is handig voor bijvoorbeeld een flat. Er komt bij de ingang dan een grote intercom met voor iedere woning een eigen bel. Als u een toevoeging wilt voor uw intercom moet u wel rekenen op een meerprijs.

Camerasysteem

Wilt u op een andere manier uw poort of deur beveiligen? Dan kunt u gaan voor een camerasysteem of alarmsysteem. Met een camerasysteem bijvoorbeeld, kunt u een echte, neppe of verborgen camera plaatsen. Hiermee kunt u live meekijken wie er voor uw deur staat, maar ook achteraf kunt u de beelden nog terugkijken. Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld bij u is ingebroken. Door middel van de video beelden kunnen de daders gemakkelijker worden herkend.

Offerte

Wilt u een intercom gaan aanschaffen? Bij het uitkiezen van een intercom kunt u tegen een aantal zaken oplopen:

  • veel aanbieders
  • wisselende prijzen
  • kwaliteitsverschil

Om u te helpen bij het vinden van een intercom met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen tot wel 4 verschillende offertes van intercom specialisten. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% op uw intercom besparen.