De kindvriendelijke hekwerken

De tuin is voor kinderen een fijne plek om te spelen. Als u een kleine tuin heeft, omdat u bijvoorbeeld in de stad woont, heeft u waarschijnlijk geen ruimte om speeltoestellen of een zandbak te plaatsen. Gelukkig kunt u met uw omheining ook veel doen. Hieronder delen we drie kindvriendelijke hekwerken.

 

#1 Schilderen

Plaats als tuinomheining een goedkoop houten hekwerk en laat uw kind dit lekker beschilderen. Iedere keer als de verf is opgedroogd, kunt u er weer overheen schilderen. Onder het hekwerk kunt u een oud kleed of zeil leggen, zodat de bestrating niet vies wordt. Kinderen hebben vaak een grote fantasie en kunnen hun creativiteit helemaal laten gaan.

Kindvriendelijk hekwerk

#2 Krijtbord

Als u liever niet wilt dat uw kind het hekwerk beschilderd, kunt u een krijtbord maken voor in de tuin. U kunt dit gemakkelijk zelf maken. Het enige wat u nodig heeft is een stuk multiplex, een lijst, krijtbordverf en krijtjes. Verf het stuk multiplex, laat dit drogen en bevestig vervolgens de lijst eromheen. Hang het bord op en laat het tekenen beginnen!

Krijtbord in de tuin

#3 Puzzelen

Voor gaashekwerken zijn er tegenwoordig plastic blokjes verkrijgbaar in vrolijke kleuren. Deze blokjes kunnen kinderen in het gaas klikken en zijn gemakkelijk weer te verwijderen. Hierdoor kunnen kinderen eindeloos nieuwe kunstwerken maken in de tuin.

Kindvriendelijk gaashekwerk

Geen kindvriendelijke hekwerken

Natuurlijk zijn er ook hekwerken, die niet zo fijn zijn voor kinderen. Dit zijn met name spijlenhekwerken en sierhekwerken. Deze hekwerken hebben vaak scherpe punten. Bovendien hebben dit type hekwerken grote openingen waar kinderen doorheen kunnen klimmen. Als u zo’n hekwerk heeft, kuntu het wel kindvriendelijk maken. Kijk bijvoorbeeld naar de afbeelding hieronder. De eigenaar van deze woning heeft oude spijkerbroeken gevuld met aarde en deze gevulde broeken tegen het hekwerk aangezet. De hekwerken zijn nu grappig en beschermd!

Kindvriendelijk spijlenhekwerk

Rate this post