Goedkoopste erfafscheiding

Een nieuwe erfafscheiding is natuurlijk leuk, maar kan al gauw veel geld kosten. Met name als je een grote tuin hebt kunnen de kosten hoog oplopen. In dit artikel geef ik tips voor het kiezen van een goedkope erfafscheiding.

Gaas

Ga voor gaas! Gaas is het goedkoopste soort erfafscheiding en is al verkrijgbaar vanaf € 2,50 per vierkante meter. Dit scheelt veel geld ten opzichte van bijvoorbeeld sierhekwerk, wat pas verkrijgbaar is vanaf € 30 per vierkante meter. Bovendien is gaashekwerk onderhoudsvrij en multifunctioneel.

Onderhoudsvrij

Gaashekwerk wordt gemaakt van gevlochten metaaldraden. Deze draden worden vervolgens gedoopt in een bad van zink, zodat het hekwerk beschermd is tegen roestvorming. Vervolgens kan het hekwerk nog gecoat worden, maar wel tegen een meerprijs van ongeveer 10%. Op het hekwerk wordt dan verf in poedervorm gespoten, vervolgens wordt het hekwerk gebakken in de oven. De verf zit nu stevig vast aan het gaas en het hekwerk is onderhoudsvrij!

Multifunctioneel

Het hekwerk is van zichzelf elegant en biedt vele mogelijkheden. Zo zorgt het hekwerk voor een open gevoel in je tuin, maar kan het hekwerk ook begroeid worden voor meer privacy. Hiernaast is het hekwerk stevig en biedt het een goede bescherming van uw terrein, voor extra bescherming kan u nog prikkeldraad of puntkammen op uw hekwerk bevestigen Een multifunctioneel hekwerk dus.

Goedkope erfafscheiding

Hout

Een ander laag geprijsd hekwerk is een houten tuinhek, dit hekwerk is verkrijgbaar vanaf € 10 per vierkante meter. Tuinhekken zijn lage hekwerken van ongeveer 1 meter hoog. Dit hekwerk is met name geschikt voor bijvoorbeeld de voortuin. Een tuinhek wordt gemaakt van geïmpregneerd hout. Dit is vaak Europees hout, wat onder vacuüm wordt behandeld met een impregneermiddel. Dankzij het impregneren is het hout beschermt tegen invloeden van buiten af en gaat het niet rotten. Qua design zijn er veel mogelijkheden en kunt u het hekwerk soms zelf ontwerpen. Om te besparen op het hekwerk is het aan te raden het hekwerk niet te schilderen, verf is namelijk niet duurzaam en zal al met al behoorlijk wat geld kosten.

Montage

Een manier om extra op uw erfafscheiding te besparen is de montage. Op internet staan veel handleidingen hoe u een hekwerk zelf kunt plaatsen. Het monteren van een hekwerk kost al gauw € 15 per meter, dus als u het zelf kunt u doen, bespaart het behoorlijk wat geld uit. Als u het toch wilt laten plaatsen, kunt u zelf alvast wat voorwerk doen. Wellicht kunt u zorgen dat het oude hekwerk bijvoorbeeld al verwijderd is. Als laatste is het slim om met een bedrijf in zee te gaan, die gevestigd is bij uw in de buurt. Hiermee kunt u besparen op de benzinekosten van de monteurs.

Samenwerken

Grenst uw tuin aan de tuin van uw buren? Als jullie wensen en smaak overeenkomen, kunnen jullie wellicht tegelijk het hekwerk vervangen. De kosten van montage en benzine kunnen jullie nu splitsen, waardoor je uiteindelijk goedkoper uit zal zijn. Bovendien is het aanzicht vaak ook mooier als twee woningen dezelfde omheining hebben.

Vergelijk prijzen

De laatste tip is het vooraf vergelijken van prijzen. Er zijn namelijk veel hekwerk leveranciers op de markt. Vaak leveren zij dezelfde producten, maar dan tegen wisselende prijzen. Vraag daarom vooraf meerdere offertes aan of bezoek verschillende winkels. Met het vergelijken kunt u tot wel 40% goedkoper uit zijn en weet u zeker dat u nooit teveel betaalt!

Houten hekwerk

2/5 - (2 stemmen)