Grotere tuin met hekwerk

Een hekwerk kan uw tuin beveiligen of opfleuren, maar kan ook gebruikt worden om uw tuin groter laten lijken. In dit artikel bespreken we welke soorten hekwerken hiervoor geschikt zijn.

Bredere tuin

Bredere tuin

Als u een smalle tuin heeft, wilt u uw tuin wellicht breder laten lijken. Met een hekwerk kunt u dit op twee manieren bereiken:

  • horizontale strepen
  • lichte kleuren

Hieronder wordt kort toegelicht hoe u dit het beste kunt toepassen.

Horizontale strepen

Door gebruik te maken van horizontale planken als achterwand, lijkt de tuin optisch breder. Om dit effect te creëren, kunt u het beste gaan voor een houten hekwerk. Houten hekwerken zijn stevig en hebben vaak openingen, waardoor u geen gesloten gevoel krijgt.

Lichte kleuren

Plaats aan de achterwand van uw tuin een lichtgekleurd hekwerk. De lichte kleur valt op en lijkt naar voren te komen. Doordat de achterwand naar voren komt, lijkt de tuin een stuk breder en minder diep. Voor een optimaal resultaat kiest u een wit, houten hekwerk met horizontale planken.

Grotere tuin met een hekwerk

Diepere tuin

Wilt u uw tuin dieper laten lijken? Dan kunt u het beste kiezen voor een hekwerk met de volgende eigenschappen:

  • horizontale en verticale strepen
  • donkere achterwand

Hieronder wordt er een korte toelichting gegeven over hoe u dit het beste kunt toepassen in uw tuin.

Horizontale en verticale strepen

Voor een dieper ogende tuin zijn strepen heel belangrijk. Met horizontale strepen op de zijwanden, lijkt het net alsof de zijkanten langer zijn. Voor horizontale strepen kunt u het beste een houten hekwerk nemen. Voor de achterwand zijn verticale strepen het meest geschikt, de breedte wordt nu niet benadrukt. U kunt voor de achterwand het beste een spijlenhekwerk of ook een houten hekwerk gebruiken.

Donkere achterwand

Om de illusie te creëren dat de tuin dieper is, kunt u het beste gaan voor een donkere achterwand. Door de donkere kleur valt de achterwand weg. Een leuke manier om de achtergrond donker te maken, is door de wand te laten begroeien met bijvoorbeeld klimop. De achterwand wordt nu een met de natuur en lijkt hier dan ook in door te lopen. Voor het hekwerk kunt u het beste gaan voor een gaashekwerk of spijlenhekwerk.

Hekwerk

Doorkijkje

Een andere manier om uw tuin groter te laten lijken, is door het maken van een aantal doorkijkjes in uw tuin. Doordat u door het hekwerk heen kunt kijken, lijkt het net alsof de tuin nog verder doorloopt. Dit effect kunt u het beste bereiken door uw hekwerk te laten begroeien. Een begroeid hekwerk is nooit helemaal dicht, maar heeft altijd kleine openingen. Doordat de openingen klein zijn, komt uw privacy niet in gevaar.

Met een hekwerk kunt u dus op allerlei manieren uw tuin groter laten lijken. Voor welke optie gaat u?

 

 

Rate this post