Hekwerken kunst

Hekwerken hebben over het algemeen geen uitgesproken vormgeving. Enkele kunstenaars vonden dat daar maar eens verandering in moest komen. In dit artikel laten we een aantal bijzondere en artistieke hekwerken zien.

Schildering

Bij de onderstaande hekwerken hebben kunstenaars zich uitgeleefd met verf. Op de eerste afbeelding bijvoorbeeld heeft de kunstenaar alle spijlen aan de zijkant beschilderd. Alleen als je van de zijkant naar het hekwerk kijkt, zie je dus de schildering.

Hekwerk kunst

Bijzondere vormen

De meest hekwerken bestaan uit rechte spijlen en rechte planken. De volgende ontwerpers bedachten nieuwe vormen voor een hekwerk.

Hekwerk kunst

Originele materialen

Hekwerken worden normaal van hout of metaal gemaakt, deze kunstenaars vonden dat daar verandering in moesten komen. Fietsen, surfboards en ski’s, u moet er maar opkomen.

Hekwerk kunst

Geïnspireerd?

Wilt u na het lezen van dit artikel ook een speciaal hekwerk in uw tuin? Hekwerken die het beste geschikt zijn om te bewerken zijn houten hekwerken en metalen hekwerken. Hout is makkelijk om figuren uit te snijden of om op te schilderen. Verf hecht namelijk goed aan hout. Met name als u een houten schutting heeft, kan u een grote schildering maken. Een metalen hekwerk is goed te bewerken om dat het, als het warm is, gesmeden kan worden in veel verschillende vormen. Metalen hekwerken kunnen vervolgens in een kleur naar keuze worden gecoat. Coaten houdt in dat verf in poedervorm op het metaal wordt aangebracht. Het metaal wordt vervolgens gebakken in een oven waardoor de verf stevig aan het metaal vast zit. Maar van alle hekwerk soorten kunt u natuurlijk iets creatiefs maken!

Rate this post