Poorten

Met poorten u kunt u op een veilige manier uw terrein afsluiten. Er zijn verschillende modellen en materialen waar poorten van gemaakt kunnen zijn. In dit artikel leest u over deze soorten en de bijbehorende prijzen.

Poorten prijzen

Poorten zijn er in verschillende soorten en maten. Iedere soort heeft een ander prijskaartje. Hieronder geven wij u een overzicht van de prijzen van poorten per soort en materiaal.

ProductPrijsMontage
Looppoort 100 x 100 cm
- hout
- metaal (verzinkt)

€ 130 - € 500
€ 240 - € 295
€ 65 - € 130
Draaipoort 300 x 100 cm
- hout
- metaal (verzinkt)

€ 550 - € 3300
€ 455 - € 900
€ 150 - € 190
Schuifpoort 300 x 100 cm
- hout
- metaal (verzinkt)

€ 2200 - € 4500
€ 965 - € 1800
€ 850 - € 1200

Wilt u bijvoorbeeld een grote dubbele draaipoort gemaakt van metaal? Voor een verzinkte poort van 2 meter hoog en 3 meter breed betaalt u ongeveer €800, hierbij is de montage niet inbegrepen. Als u de poort gecoat wilt hebben betaal u een meerprijs van ongeveer € 80.

Of heeft u liever een houten looppoort van 85 cm breed en 95 cm hoog? Dan betaalt u ongeveer € 140, exclusief montage. Zoals u ziet verschillen de prijzen van poorten behoorlijk. Dit komt door de vele aanbieders en producten. Om er snel achter te komen welke poort voor u het voordeligst is, kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Door het vergelijken kunt u op een klus van bijvoorbeeld € 600, tot wel € 240 besparen.

Poorten

Met een poort kunt u op een veilige manier uw doorgang afsluiten. Er zijn 3 soorten poorten te onderscheiden:

  • looppoort
  • draaipoort
  • schuifpoort

Deze poorten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn hout en metaal.

Poorten

Looppoort

Een looppoort is een wat kleinere poort van ongeveer 1 meter breed. Door deze poorten kunnen geen auto’s, maar enkel voetgangers. Voor weilanden, voortuinen en achtertuinen is deze poort heel geschikt. De poort heeft vaak een draaideur of klapdeur. Voor de beveiliging van een looppoort is een standaard hang- en sluitwerk vaak al voldoende, een automatisch slot is niet nodig.

Draaipoort

Zoals de naam al zegt, draait deze poort open. Een draaipoort, ook wel inrijpoort, heeft 1 of 2 deuren die openslaan. Over het algemeen zijn deze poorten een stuk breder dan een looppoort. De afmetingen zullen doorgaans in de breedte tussen de 3 en 5 meter zijn en tussen de 1 en 2 meter hoog. De poorten zijn hiermee goed geschikt voor auto’s. De deuren van de poort kunnen soms zwaar zijn, het is dan handig om de poort te laten automatiseren. U moet er wel rekening mee houden dat de poortdeuren naar binnen of buiten openslaan en dat u hier dus wat extra ruimte voor nodig heeft.

Schuifpoort

Een schuifpoort heeft 1 of 2 deuren die naar de zijkant openschuiven. De poort is minstens 3 meter breed. Voor en achter de poort neem de schuifpoort geen ruimte in beslag, enkel aan de zijkant(en) waar de deur openschuift. Hiermee zijn de poorten goed geschikt om bijvoorbeeld auto’s achter te parkeren. De schuifdeuren kunnen zwaar zijn, daarom kan het fijn zijn om uw schuifpoort te laten automatiseren. Automatiseren is ook fijn voor als u met uw auto het terrein op rijdt. U hoeft dan niet uw auto uit om de poort te openen.

Houten poorten

Houten poorten kunnen van verschillende soorten hout gemaakt worden. Looppoorten worden over het algemeen gemaakt van geïmpregneerd hout. Dit hout is bewerkt met een zoutoplossing waardoor de poort niet gaat rotten. De levensduur van dit hout is ongeveer 15 jaar, voor geïmpregneerd hout met de langste levensduur kijkt u naar het KOMO-keurmerk, waardoor u zeker weet dat het hout op juiste manier is behandeld. Draai- en schuifpoorten worden meestal gemaakt van hardhout. Dit hout is steviger dan geïmpregneerd hout en gaat op z’n minst 25 jaar mee. De reden dat draai- en schuifpoorten van hardhout gemaakt worden, is omdat deze poorten meer te verduren hebben dan looppoorten. De poorten zijn namelijk groter en zwaarder.

Metalen poorten

Sier- en spijlenpoorten worden enkel gemaakt van metaal. Een sierpoort bijvoorbeeld, heeft namelijk allerlei lastige vormen, die uit bijvoorbeeld hout niet goed en stevig gesneden kunnen worden. Metaal is makkelijk in allerlei vormen te smeden. Als het metaal de juiste vorm heeft wordt het ondergedompeld in een bad van zink, waardoor de poort beschermt is tegen roestvorming. Hierna kan het metaal nog worden gecoat. Dit houdt in dat er verf in poedervorm op het metaal wordt aangebracht. Het metaal wordt vervolgens gebakken in een oven. Hierdoor zit de verf goed vast aan het metaal en is de poort onderhoudsvrij.

Elektrisch slot poorten

Veiligheid poort

Poorten beschermen uw terrein goed tegen onbevoegden. Uw poort kunt u nog veiliger maken door er een camerasysteem, puntenkam of schrikdraad op te bevestigen. Deze middelen schrikken inbrekers af en zorgen ervoor dat ze een stuk moeilijker over de poort kunnen komen. Als u een elektrisch slot neemt, heeft u ook een voordeel qua veiligheid. Bij een elektrisch slot moet eerst een bepaalde handeling verricht worden, bijvoorbeeld een pincode intoetsen, voordat de poort van het slot afgaat. Elektrische sloten staan er namelijk om bekend dat ze haast niet te forceren zijn.

Aanbieder kiezen

Denkt u dat u een poort wilt gaan aanschaffen? Bij het zoeken naar poorten zult u merken dat er veel aanbieders zijn die dezelfde poorten aanbieden. Deze aanbieders vragen echter allemaal een andere prijs.  Om er snel achter te komen welke poort het voordeligst is, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u maximaal 4 offertes van verschillende specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw poort.