Draaipoort

Een draaipoort zorgt voor een goede, veilige afsluiting van uw tuin of terrein. De poort is verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen. in dit artikel bespreken we de materialen, sloten en prijzen.

Prijs draaipoort

De prijs van een draaipoort hang af van het materiaal van de poort, het model en het slot. Zo heeft het ene model één deur en het andere model twee deuren. Hieronder een overzicht van de prijzen.

MateriaalEnkele deur 100 x 100 cmDubbele deur 300 x 100 cm
Metaal€ 365 - € 410€ 455 - € 900
Hout€ 140 - € 600€ 550 - € 3300
Gaas€ 145 - € 305€ 320 - € 700
Montage€ 90 - € 190€ 150 - € 190
SlotPrijs
Manueel slot€ 50 - € 250
Elektrisch slot€ 170 - € 1000
Poort automatisering€ 625 - € 3000 (incl. montage)

Wilt u bijvoorbeeld graag een dubbele draaipoort van 3 meter breed en 1,5 meter hoog, gemaakt van duurzaam hardhout, tussen uw hekwerk laten plaatsen? De kosten zullen dan ongeveer € 2400 zijn, inclusief montage.

Of wilt u een enkele draaipoort van 2 meter breed en 1,5 meter hoog, gemaakt van metaal? Dan zullen de kosten uitkomen op € 550, exclusief montage. Zoals u kunt zien verschillen de prijzen behoorlijk. Dit heeft er mee te maken dat er veel verschillende aanbieders zijn. Om de goedkoopste aanbieder te vinden kunt u gemakkelijk gratis en vrijblijvend offertes aanvragen en deze vervolgens zelf vergelijken.

Draaipoort

Met een draaipoort, ook wel inrijpoort, kunt u op een veilige manier uw terrein afsluiten. Een draaipoort is verkrijgbaar met één of twee openslaande deuren. De afmetingen wisselen vaak tussen de 1 en 5 meter breed. Het materiaal van de poort kan ook verschillen. De meest voorkomende materialen zijn:

  • metaal
  • hout
  • gaas

Onder metalen poorten vallen een spijlenpoort en een sierpoort. Brede spijlenpoorten worden vooral op industrieterreinen gebruikt, omdat deze poort zeer stevig en zwaar is. Sierpoorten zijn weer vooral geliefd bij huiseigenaren. Houten poorten worden meestal gebruikt voor woningen en weilanden. De poort heeft namelijk een vriendelijke, zachte uitstraling. Draaipoorten gemaakt van gaas komen het minst voor, maar ziet u vooral terug op weilanden.

Een draaipoort is geschikt voor particulieren en bedrijven. Dit komt doordat de poorten op ontzettend veel manieren kunnen worden vormgegeven en bestuurd. Voor een achtertuin is bijvoorbeeld een sierlijke, enkele houten draaipoort met een hangslot een goede keuze. Voor de afsluiting van een bedrijventerrein is waarschijnlijk een dubbele spijlen draaipoort van misschien wel 5 meter breed interessanter.

Houten draaipoort

Veiligheid

Draaipoorten zorgen voor een goede afsluiting van brede en smalle doorgangen. Dankzij de hoge mate van veiligheid die een draaipoort biedt, zijn ze ook zeer geschikt voor bedrijven- en industrieterreinen. De poorten zijn erg stevig en kunnen extra beveiligd worden met een puntenkam of uitstekende spijlen. Met deze toevoegingen is het haast onmogelijk om over de poort heen te klimmen. Mocht u helemaal geen risico willen lopen, dan kunt u eventueel nog uw poort extra beveiligen door detectie-systemen op uw poort te laten monteren. Hiermee worden onbevoegden voortijdig al gesignaleerd.

Sloten

Voor het afsluiten van een draaipoort zijn verschillende soorten sloten. We maken onderscheid tussen twee soorten:

  • manuele sloten
  • elektrische sloten

Bij manuele sloten kunt u denken aan een eenvoudig cilinderslot of een hangslot. Elektrische sloten zijn vooral bedoeld voor poorten die altijd gesloten moet zijn en alleen door bepaalde personen mogen worden geopend. De poort kan dan alleen worden geopend na het invoeren van bijvoorbeeld een pincode. Elektrische sloten worden toegepast in onder andere ziekenhuizen.

Poort automatisering

Als u graag uw draaipoort van afstand wilt kunnen bedienen, dan kunt u, uw poort laten automatiseren. De poort opent dan op basis van bijvoorbeeld een afstandsbediening. Poort automatisering is vooral aan te raden wanneer u een brede poort heeft en er bijvoorbeeld auto’s of vrachtwagens doorheen moeten. Het is dan fijn en gemakkelijk als u de auto niet uit hoeft om de poort te openen.

Ruimte

Bij de aanschaf van een draaipoort moet u rekening houden met de ruimte die deze poort inneemt. Afhankelijk van de breedte van de poort, nemen de deuren aan de kant waar ze open gaan best wat ruimte in beslag. Als u bedacht heeft dat u achter de draaipoort uw auto wilt parkeren, moet u bedenken dat er genoeg ruimte overblijft voor de poortdeuren.

Schuifpoort

Vindt u een draaipoort toch niet geschikt, omdat deze bijvoorbeeld teveel ruimte inneemt? Dan kunt u misschien gaan voor een schuifpoort. Deze poort schuift naar een kant open. Er hoeft dus alleen maar wat extra ruimte beschikbaar te zijn aan één kant naast de poort. De schuifpoort is een goed alternatief voor de draaipoort

Geld besparen

Heeft u besloten dat u een draaipoort wilt aanschaffen? U zult merken dat er veel verschillende hekwerk specialisten zijn die deze poorten aanbieden. Deze specialisten hebben ieder hun eigen prijzen en leveren andere kwaliteit. Om de specialist met de beste prijs-kwaliteitsverhouding te vinden, kunt u het beste gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Door dit formulier in te vullen ontvangt u binnen 2 werkdagen tot maximaal 4 offertes van verschillende hekwerk specialisten. Door het vergelijken kunt u tot wel 40% op de kosten besparen. Op een klus van € 2000 kunt u dan tot wel € 800 uitsparen!