Elektrische poort

Met een elektrische poort kunt u uw leven net een stukje aangenamer maken. Er zijn verschillende soorten motoren. Hier leest u over de soorten en prijzen.

Prijzen elektrische poort

De prijzen van een elektrische poorten en motoren hangen af van het soort poort en van de afmetingen. Hieronder ziet u een overzicht van wat de gemiddelde prijzen zijn voor een elektrische poort. De poorten in de tabel hebben een afmeting van 300 centimeter breed en 100 centimeter hoog. In tabel 1 staan de prijzen voor enkel de motor en de montage en in tabel 2 staan de prijzen voor een poort inclusief motor en de montage.

Soort poort en soort motorPrijs losse motorMontage losse motor
Dubbele draaipoort
- basis
- knikarm
- ondergrond
€ 300 - € 1200
€ 500 - € 800
€ 1100 - € 3000
€ 300 - € 550
Schuifpoort€ 400 - € 2000€ 400 - € 550

Soort poort en soort motorPrijs poort + losse motorMontage poort + motor
Dubbele draaipoort
- basis
- knikarm
- ondergronds
€ 620 - € 4500
€ 820 - € 4100
€ 1420 - € 6300
€ 400 - € 650
Schuifpoort€ 4000 - € 5500€ 1200 - € 1750

Wilt u bijvoorbeeld een elektrische, metalen schuifpoort van 3 meter breed en 1 meter hoog? Dan betaalt u ongeveer € 6000, hierbij is de montage inbegrepen. Of heeft u al een draaipoort en wilt u deze graag laten automatiseren? De kosten voor het automatiseren, inclusief montage en materiaal, zullen dan ongeveer € 1000 zijn.

Zoals u kunt zien is het prijsverschil tussen de motoren behoorlijk groot. Om makkelijk de goedkoopste aanbieder te vinden, kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. U kunt de offertes met elkaar vergelijken en hierdoor tot wel 40% op uw elektrische poort besparen. Op een elektrische poort van € 1000 kan de besparing dan tot wel € 400 oplopen!

Elektrische poort

Elektrische poort

Een elektrische poort is een poort die automatisch opent en sluit. Het openen kan gaan via bijvoorbeeld een handzender of intercom. Over het algemeen kan bijna iedere poort geautomatiseerd worden. Dus ook als u al een poort heeft, kunt u deze later alsnog laten automatiseren. Voor het automatiseren van een poort zijn verschillende soorten motoren:

  • basismotor
  • knikarmmotor
  • ondergrondse motor
  • schuifpoortmotor

Welke motor voor u geschikt is hangt af van het type poort en de afmetingen. De poorten werken op elektriciteit en het is ook mogelijk om de poort te laten werken op zonne-energie. Bij uw poort kan een zonnepaneel worden geplaatst die stroom opwekt voor de aandrijving van de motor.

Het laten monteren van een motor kost ongeveer 1 à 2 werkdagen. Bij het uitzoeken van een elektrische poort is goed om rekening te houden met de service en garantie die het bedrijf biedt. De garantie op een motor is vaak ongeveer 3 jaar. Sommige bedrijven bieden een reparatie service. Mocht er iets met uw poort zijn dan wordt het snel gerepareerd.

Draaipoort

Zowel enkel- als dubbeldeurs draaipoorten kunnen worden geautomatiseerd worden. Een motor aanbrengen is op een draaipoort eenvoudiger, en dus goedkoper, dan op een schuifpoort. Voor een elektrische draaipoort onderscheiden we 3 motoren.

Basismotor

De simplistische motor voor een elektrische draaipoort is een spindel- of lineaire motor. Aan de binnenzijde van de poort wordt een motor gehangen die vast zit aan de paal. De poortpalen mogen maximaal 20 centimeter breed zijn.

Knikarmmotor

Een knikarmmotor wordt toegepast op palen die dikker zijn dan 20 centimeter. Op de binnenkant van de paal wordt een motor geplaatst die met een knikarm verbonden is met de deur. De knikarm heeft drie scharnieren en opent zo de poort.

Ondergrondse motor

Als u de motor liever wilt verbergen, kunt u een ondergrondse motor laten plaatsen. Onder de bestrating wordt de motor geplaatst en wordt vervolgens afgedekt met een ijzeren plaat. Deze ijzeren plaat blijft wel zichtbaar, maar kan in de kleur van uw poort worden gelakt, zodat deze nauwelijks opvalt.

Schuifpoort

Bij de automatisering van een schuifpoort wordt aan elke deur een motor bevestigd. Dus als uw schuifpoort twee deuren heeft, heeft u ook twee motoren nodig. Deze twee motoren worden wel samen aangestuurd door één regelaar.

De elektrische schuifpoort moet aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Zo mag een poort niet te snel open gaan en moet de poort sensoren bevatten die er voor zorgen dat mensen op tijd gesignaleerd worden. Met deze eisen moet voorkomen worden dat mensen klem komen te zitten. De elektrische poorten hebben daarom ook een soft-stop. Als de poort bijna gesloten is, wordt de schuifsnelheid verlaagd.

Openingsmogelijkheden

Een elektrische poort gaat automatisch open. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het openen van de poort:

  • handzender
  • via de telefoon
  • intercom

Als u kiest voor bijvoorbeeld de optie via de telefoon, dan wordt er in de poort een soort simkaart geplaatst met een eigen telefoonnummer. Op deze simkaart kunt u een aantal telefoonnummers zetten. Als een van deze telefoonnummers de poort belt of smst, gaat de poort open. Zo kunt u dus ook de poort openen voor andere mensen als u niet thuis bent.

Voordelen elektrische poort

Een elektrische poort biedt veel voordelen. Als het regent hoeft u bijvoorbeeld uw auto niet meer uit om uw poort te openen en u kunt gelijk doorrijden. Ook als er visite komt, kunt u de poort van binnenshuis openen. Naast dit gemak, is het ook een extra beveiliging. Als u binnen zit kunt u via de intercom zien wie er voor de poort staat. Als u deze persoon niet vertrouwd kunt de poort gewoon gesloten houden. Ook houdt een elektrische poort inbrekers buiten de deur. Elektrische poorten zijn namelijk haast niet te ontgrendelen. Het forceren van een motor is een lastige klus. Inbrekers kunnen dit vaak niet en zullen uw huis eerder links laten liggen.

Elektrisch slot

Wilt u uw poort niet geautomatiseerd hebben, maar wel extra beveiligd? Dan kunt u een elektrisch slot nemen. Bij een elektrisch slot moet bijvoorbeeld eerst een pincode worden ingevoerd voordat het slot ontgrendeld. Na het invoeren van de juiste pincode kunt u zelf de poort handmatig openen. Hierdoor is het voor onbevoegden haast onmogelijk om uw poort te openen.

Bespaar op uw elektrische poort

Als u een elektrische poort of motor aan wilt schaffen is het belangrijk uw goed te verdiepen in de aanbieders. De fabrikanten van de motoren verkopen de motoren door aan bijvoorbeeld hekwerk specialisten. Zij verkopen vervolgens de motoren aan de u, de consument, en bepalen zelf de prijs. Hierdoor zijn er veel specialisten die dezelfde motoren aanbieden, maar tegen andere prijzen. Om de goedkoopste specialist te vinden, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U ontvangt binnen 2 werkdagen tot maximaal 4 offertes van verschillende hekwerk specialisten. Kies daarbij altijd voor een vakspecialist met het Hekmerk keurmerk, zodat u zeker weet dat u goed zit. Zo kunt u goed de prijzen vergelijken en de voordeligste aanbieder kiezen. Hiermee kunt u tot wel 40% besparen op uw elektrische poort!

Offerte elektrische poort