Inrijpoort

Met een inrijpoort kunt u uw terrein of tuin veilig afsluiten. Deze poorten zijn er in verschillende modellen, prijsklassen en materialen. In dit artikel worden de mogelijkheden besproken.

Inrijpoort prijzen

De prijzen van inrijpoorten hangen af van het materiaal, model en het slot. Zo zijn er poorten met één deur gemaakt van hout, maar zijn er ook inrijpoorten met een dubbele deur, gemaakt van metaal. In deze tabel geven wij u een overzicht van de prijzen.

MateriaalPrijs 300 x 100 cm
Metaal€ 455 - € 900
Hout€ 550 - € 3300
Gaas€ 320 - € 700
Montage€ 150 - € 190
SlotPrijs
Manueel slot€ 50 - € 250
Elektrisch slot€ 170 - € 1000
Poort automatisering€ 625 - € 3000 (incl. montage)

Zou u bijvoorbeeld graag een metalen inrijpoort willen van 4 meter breed en 1 meter hoog, met twee deuren? Dan betaalt u ongeveer € 1000, inclusief hang- en sluitwerk en montage.

Of wilt u een kleine inrijpoort met één deur van 1 meter breed en 1,8 meter hoog, gemaakt van hout? Dan zullen de kosten uitkomen op € 300, exclusief montage. Zoals u ziet verschillen de prijzen behoorlijk. Dit komt doordat er veel verschillende aanbieders zijn. Om de voordeligste aanbieder te vinden kunt u eenvoudig gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 240 besparen op een inrijpoort van € 600.

Inrijpoort

Wilt u graag uw terrein op een veilige manier afsluiten? Dan is een inrijpoort goed geschikt. Een inrijpoort is verkrijgbaar met één of twee openslaande deuren. De poorten worden gemaakt van metaal of hout.

Metaal

Metaal is een vorm van ijzer en als het in aanraking komt met water en zuurstof gaat het roesten. Om roestvorming te voorkomen worden inrijpoorten eerst gedoopt in een bad van zink en vervolgens eventueel gecoat. Coaten houdt in dat verf in poedervorm op het ijzer wordt aangebracht, vervolgens wordt het ijzer gebakken in een oven. De verf zit nu stevig vast aan het metaal en de poort is nu onderhoudsvrij.

Onder metalen poorten vallen sierpoorten, spijlenpoorten en gaaspoorten. Sierpoorten worden vaak gebruikt bij woningen en monumentale gebouwen. Deze poorten ogen klassiek en zijn helemaal zelf te ontwerpen. Spijlenpoorten zijn strak vormgegeven en worden over het algemeen gebruikt op bedrijventerreinen. Gaaspoorten komen niet heel vaak voor, maar worden gebruikt voor weilanden en achtertuinen. De poorten zijn simpel, zonder poespas, en zijn over het algemeen niet zo duur.

 

Inrijpoort

Hout

Houten poorten kunnen gemaakt worden van verschillende soorten hout. De soorten hout worden onderverdeeld in verschillende duurzaamheidsklassen. In deze tabel ziet u een overzicht van deze klassen.

KlasseVoorbeeld houtsoortLevensduur in jaren
I zeer duurzaamazobé, padoek, iroko> 25
II duurzaameiken, kastanje, taxus15 - 25
III matig duurzaamnotenhout, douglas10 - 15
IV weinig duurzaamvuren, appel5 - 10
V niet duurzaamessen, linden< 5

Vooral de dubbele inrijpoorten zijn zwaar in gewicht en hebben veel te verduren. Het is daarom van belang dat de poorten gemaakt worden van sterk hout. Voor inrijpoorten wordt daarom over het algemeen matig duurzaam tot zeer duurzaam hout gebruikt. Als u slechts een kleine inrijpoort wilt, kan weinig duurzaam hout ook geschikt zijn.

Houten inrijpoorten worden gebruikt voor woningen en voor weilanden. Voor woningen zijn er uitgebreide, houten poorten op de markt met bijvoorbeeld exclusief houtsnijwerk erin verwerkt. Voor weilanden worden meestal eenvoudige, houten landhekken met één of twee draaideuren gebruikt.

Houten inrijpoort

Extra beveiliging

Inrijpoorten zijn over het algemeen erg stevig en moeilijk te forceren. Hiermee zorgt de poort voor een veilige afsluiting van uw terrein. Om de poort nog extra te beveiligen kunt u een camerasysteem bij uw poort bevestigen of een puntenkam op de bovenkant van de poort bevestigen. Met bijvoorbeeld een camera wordt de poort wordt dag en nacht bewaakt. Bovendien neemt een camera niet alleen op wat er gebeurt rond de poort, maar schrikt het ook onbevoegden af. Doordat de inrijpoort zo veilig is, is de poort ook goed geschikt voor de afsluiting van bedrijven- en industrieterreinen.

Sloten

Voor het afsluiten van een inrijpoort zijn er twee verschillende soorten sloten:

  • manuele sloten
  • elektrische sloten

Bij manuele sloten kunt u denken aan een eenvoudig cilinderslot of een hangslot met een sleutel. Voor een zeer goede afsluiting van uw inrijpoort, kunt u een elektrisch slot kiezen. Er moet dan bijvoorbeeld eerst een code worden ingetoetst voordat de poort van het slot afgaat. Elektrische sloten zijn haast niet te forceren en inbrekers zullen uw huis dan ook eerder links laten liggen.

Poort automatisering

Als er door uw inrijpoort auto’s moeten rijden, kan het fijn zijn om de poort te laten automatiseren. Bij een geautomatiseerde poort hoeft u de auto niet meer uit om de poort te openen als het regent. U opent uw poort nu met bijvoorbeeld een afstandbediening. Ook is het mogelijk om uw poort een simkaart te geven. U kunt dan naar uw poort bellen of sms’en om de poort te openen.

Ruimte

Bij de aanschaf van een inrijpoort moet u er rekening mee houden dat de poort, afhankelijk van de breedte van de poort, behoorlijk wat ruimte in beslag neemt. De deuren van de poort slaan immers open. Als u bijvoorbeeld uw auto achter de poort wilt parkeren, moet u dit goed naar de hekwerk specialist communiceren. De poortdeuren worden dan zo gemonteerd, dat ze naar de andere kant openslaan.

Schuifpoort

Schuifpoort

Als u een inrijpoort toch niet helemaal geschikt vindt, omdat deze bijvoorbeeld teveel ruimte inneemt, kunt u gaan voor een schuifpoort. De poort schuift open naar één of twee kanten. Alleen aan de zijkant neemt deze poort dus extra ruimte in beslag. Ook een schuifpoort is verkrijgbaar in verschillende modellen en materialen en is een goed alternatief voor de inrijpoort.

Geld besparen

Gaat u een inrijpoort aanschaffen? Het is dan van belang dat u vooraf verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Er zijn namelijk veel specialisten op de markt die inrijpoorten leveren, maar allemaal tegen verschillende prijzen. Om snel achter te komen welke specialist het voordeligst is, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen twee werkdagen ontvangt u tot wel 4 offertes van verschillende aanbieders. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen!