Looppoort

Met een looppoort kunt u alle kanten op. De poort is uitvoerbaar in alle stijlen, van romantisch tot stoer en van klassiek tot modern. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en prijzen.

Looppoort prijzen

De prijzen van looppoorten hangen af van het materiaal en de uitvoering. Zo zijn er houten en metalen poorten, maar ook sier- en spijlenpoorten. In onderstaande tabel geven wij u een overzicht van de prijzen. De prijzen zijn gebaseerd op een looppoort met een afmeting van 100 x 100 cm.

Product/dienstPrijs 100 x 100 cm
Houten looppoort€ 20 - € 500
Sierlooppoort€ 130 - € 300
Spijlenlooppoort€ 240 - € 300
Gaaslooppoort€ 150 - € 300
Montage€ 65 - € 130

Wilt u bijvoorbeeld een hardhouten looppoort van 85 cm breed en 95 cm hoog? Dan zal de prijs, inclusief hang- en sluitwerk, op ongeveer € 140 uitkomen. Of wilt u een luxe, gecoate sierpoort van 150 cm breed en 175 cm hoog? Dan betaald u ongeveer, inclusief hang- en sluitwerk, ongeveer € 575. De montage is hierbij niet inbegrepen. Wilt u graag de exacte kosten weten voor uw looppoort? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 100 besparen op een poort van € 400!

Looppoort

Een looppoort is een kleine poort van ongeveer 100 cm breed en 50 tot 200 cm hoog. Door deze poorten kunnen geen auto’s, maar alleen voetgangers. Voor weilanden en voor- en achtertuinen is deze poort goed geschikt. De poort heeft vaak een draaideur of klapdeur. De looppoorten worden over het algemeen gemaakt van hout of metaal. Hieronder zullen we dieper in gaan op deze materialen.

Hout

Een houten looppoort kan van verschillende soorten hout gemaakt worden.

  • hardhout
  • geïmpregneerd hout

Hardhout is zeer duurzaam en gaat langer dan 25 jaar mee. Voor houten poorten die veel te verduren hebben wordt vaak hardhout gebruikt. Voor poorten die niet niet zo intensief worden gebruikt, kan ook geïmpregneerd hout worden gebruikt. Geïmpregneerd hout gaat ongeveer 10 tot 15 jaar mee en is behandeld met een zoutoplossing. Vanzelfsprekend is hardhout duurder dan geïmpregneerd hout. Kies wel altijd voor hardhout met een duurzaamheidskeurmerk, zoals het PEFC-keurmerk, zodat u zeker weet dat het hout op een verantwoorde manier is gekapt. Kijk ook altijd naar het KOMO-keurmerk voor geïmpregneerd hout. Dit geeft aan dat bestrijdingsmiddelen in het hout blijven.

Looppoorten

Metaal

Looppoorten gemaakt van metaal zijn stevig en toepasbaar voor veel locaties. Er zijn verschillende uitvoeringen:

  • sierpoort
  • spijlenpoort
  • gaaspoort

Een sierpoort is een poort met allerlei klassieke vormen erin. Deze poort wordt vaak gebruikt voor tuinen, vanwege de mooie uitstraling. Een spijlenpoort is eigenlijk het tegenovergestelde van een sierpoort. Een spijlenpoort is namelijk een strakke, moderne poort. Naast in tuinen, ziet u deze poort ook vaak terug bij bedrijven en op industrieterreinen. Een gaaspoort is een simpele poort, gevuld met gaas. Gaaspoorten komen niet heel vaak voor, maar worden vooral gebruikt voor tuinen en weilanden.

Metalen looppoorten moeten wel behandeld worden. Het metaal dat gebruikt wordt is vaak ijzer. Als ijzer in aanraking komt met water en zuurstof gaat het roesten. Roest heeft als gevolg dat het metaal afbrokkelt en verkleurt. Om roestvorming tegen te gaan wordt de metalen poort verzinkt en eventueel gecoat.

Verzinken

Verzinken houdt in dat het metaal in een bad van zink wordt ondergedompeld. Dankzij het zilveren zinklaagje wordt het metaal niet meer blootgesteld aan water en zuurstof. De metalen looppoort kan nu gewoon buiten staan. Metalen hekwerken worden vaak standaard verzinkt opgeleverd.

Coaten

Als u het metaal nog beter wilt beschermen of u vindt de zilveren kleur niet mooi, dan kunt u het metaal laten coaten. Coaten houdt in dat er een gekleurde laag om het zink wordt aangebracht. Er wordt verf in poedervorm op het metaal aangebracht en vervolgens wordt het metaal gebakken in een oven. De verflaag zit nu stevig vast en de metalen looppoort is nu onderhoudsvrij.

Sloten looppoort

Om uw looppoort af te sluiten is over het algemeen een simpel hang- en sluitwerk al voldoende. Er wordt dan een standaard slot met een sleutel op de poort gemonteerd. Als u liever een geavanceerder slot heeft, kunt u ook een elektrisch slot nemen. Er moet dan bijvoorbeeld eerst een code worden ingetoetst voordat de poort opent. Zo bent u er zeker van dat het voor ongewenste bezoekers lastig is om uw terrein te betreden.

Op maat gemaakt

Het kan zijn dat u een losse looppoort wilt plaatsen, of dat u al een hekwerk heeft waaraan u een looppoort wilt toevoegen. Een looppoort biedt vele mogelijkheden en kan vrijwel altijd op maat gemaakt worden. Zo sluit uw looppoort perfect aan bij uw huidige hekwerk of tuin.

Veiligheid

Een looppoort verhoogt de veiligheid van uw terrein. Een poort is namelijk lastig te ontgrendelen. Om uw poort nog veiliger te maken kunt u op de
poort een puntenkam monteren. Door de scherpe rand is het niet mogelijk om over de looppoort heen te klimmen. Ook kunt u een alarmsysteem of intercom plaatsen bij uw poort. Een intercom is vooral geschikt als u bijvoorbeeld een looppoort heeft die u niet kunt zien vanuit uw woning. Zo kunt u altijd controleren of er geen ongewenste personen voor uw looppoort staan.Looppoort

Draaipoort

Vindt u een looppoort te klein? Dan is een draaipoort misschien iets voor u. Dit is een poort van vaak 3 meter breed of meer. De poort heeft één of twee draaideuren en is eigenlijk een grote variant van een looppoort. Doordat draaipoorten zo breed zijn, kunnen er auto’s doorheen en kan deze poort goed geplaatst worden op bijvoorbeeld een oprit.

Offerte looppoort

Wilt u graag een looppoort aanschaffen? Bij het kopen van een looppoort is het belangrijk om u te realiseren dat er veel aanbieders zijn, die ieder weer andere prijzen hanteren. Daarom raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Het invullen kost slechts enkele minuten en daarna ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 4 verschillende offertes. Vervolgens kunt u de offertes naast elkaar leggen en de voordeligste aanbieder kiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw looppoort!