Schuifpoort

Een schuifpoort is een mooie, maar vooral ook een veilige toevoeging voor uw terrein. Er zijn verschillende soorten en mogelijkheden die we in dit artikel zullen gaan bespreken.

Prijzen schuifpoort

De prijzen van schuifpoorten zijn erg wisselend. Het prijsverschil zit vooral in de keuze van het materiaal, uitvoering en het slot. Zo is een houten schuifpoort bijvoorbeeld duurder dan een metalen schuifpoort. Hieronder ziet u een overzicht van de prijzen.

Schuifpoort 300 x 100 cm (bxh)PrijsMontage
Houten schuifpoort€ 2200 - € 4500€ 850 - € 1200
Metalen schuifpoort
- verzinkt
- gecoat

€ 965 - € 1800
€ 1450 - € 2000
€ 850 - € 1200
Geautomatiseerd€ 4000 - € 5500€ 1200 - € 1750
SlotPrijs
Manueel slot€ 50 - € 250
Elektrisch slot€ 170 - € 1000

Wilt u bijvoorbeeld een geautomatiseerde, gecoate schuifpoort van 3 meter breed en 1 meter hoog? Dan betaalt u ongeveer € 6000, hierbij is de montage inbegrepen. Of wilt u een houten schuifpoort van 4 meter breed en 1,5 meter hoog met een manueel slot? Dan betaald u € 3400, exclusief montage.

De prijzen van schuifpoorten lopen dus behoorlijk uiteen. Als u graag wilt weten waar u de goedkoopste schuifpoort kunt kopen, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Deze offertes kunt u vervolgens met elkaar vergelijken, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Schuifpoort

Een schuifpoort heeft 1 of 2 deuren die naar de zijkant openschuiven. De poort is minstens 3 meter breed. Voor en achter de poort neem de schuifpoort geen ruimte in beslag, enkel aan de zijkant(en) waar de deur openschuift. Hiermee is de poort goed geschikt om bijvoorbeeld auto’s achter te parkeren. Een schuifpoort kan van 2 materialen gemaakt worden:

  • Hout
  • Metaal

Binnen deze materialen zijn er weer verschillende mogelijkheden om de poort vorm te geven en te decoreren. Een schuifpoort biedt veel mogelijkheden en is daarom geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik.

Houten schuifpoort

Voor houten poorten worden verschillende soorten hout gebruikt. Hieronder ziet u een overzicht van de soorten hout en de levensduur. Wij adviseren altijd om te kiezen voor duurzaam hout. Ga voor hout met het PEFC-keurmerk of FSC-keurmerk, zodat u zeker weet dat het hout verantwoord is gekapt.

KlasseVoorbeeld houtsoortLevensduur in jaren
I zeer duurzaamazobé, padoek, iroko> 25
II duurzaameiken, kastanje, taxus15 - 25
III matig duurzaamnotenhout, douglas10 - 15
IV weinig duurzaamvuren, appel5 - 10
V niet duurzaamessen, linden< 5

Voor houten schuifpoorten wordt over het algemeen hardhout gebruik. Dit hout behoort tot de eerste drie klassen. Hout uit klasse 4 en 5 is vooral geïmpregneerd hout. Dit hout is minder stevig dan hardhout. Een schuifpoort heeft veel te verduren en kan daarom het beste van hardhout worden gemaakt. Hardhout heeft van zichzelf vaak een (rood)bruine kleur, maar na een jaar vergrijst het hout door UV-straling. Dit heeft verder geen invloed op de levensduur van de schuifpoort. Als u vergrijzing niet mooi vindt, kunt het hout behandelen met speciale oliën. De originele kleur blijft dan behouden. Ook kunt u het hout natuurlijk in iedere gewenste kleur verven.

Schuifpoorten

Metalen schuifpoort

Naast hout kan een schuifpoort ook van metaal gemaakt worden. Binnen de metalen poorten onderscheiden we 2 soorten:

  • sierpoorten
  • spijlenpoorten

Sierpoorten zijn klassiek en geschikt voor tuinen, spijlenpoorten zijn strakker en worden vaak gebruikt op bedrijventerreinen.

Metalen poorten zijn gevoelig voor roest en worden daarom verzinkt. Dit houdt in dat het metaal in een bad van zink wordt gedompeld. De poort heeft nu een zilveren kleur. Hier worden geen extra kosten voor gerekend. Als u liever een andere kleur wilt dan grijs, dan kunt u uw poort laten coaten. Er wordt dan verf, in een kleur naar keuze, in poedervorm op het metaal aangebracht. Vervolgens wordt het metaal gebakken. De verf zit nu stevig vast en zal niet gaan afbladderen. Voor coaten wordt over het algemeen een meerprijs van 10% berekend.

Sloten

Voor het afsluiten van een schuifpoort zijn verschillende soorten sloten. We maken onderscheid tussen twee soorten:

  • manuele sloten
  • elektrische sloten

Bij manuele sloten kunt u denken aan een eenvoudig cilinderslot of een hangslot. Elektrische sloten zijn vooral bedoeld voor poorten die altijd gesloten moeten zijn en alleen door bepaalde personen mogen worden geopend. De poort kan dan alleen worden geopend na het invoeren van bijvoorbeeld een pincode.

Automatiseren

Voor zowel particulier als zakelijk gebruik is het automatiseren van uw schuifpoort een aangename toevoeging. Door het laten plaatsen van een motor op uw schuifpoort, kunt u vanaf een afstand uw poort openen met bijvoorbeeld een handzender of via uw telefoon. In het laatste geval krijgt de schuifpoort een eigen simkaart. U kunt dan eenvoudig naar de poort sms’en of bellen en dan gaat de poort openen. Het voordeel is dat u dan ook uw schuifpoort kunt openen als u niet thuis bent.

Veiligheid

Naast dat een schuifpoort een mooie toevoeging voor uw terrein is, zorgt het ook voor meer veiligheid. Een schuifpoort sluit uw terrein af en vormt een obstakel voor onbevoegden. Om uw schuifpoort nog veiliger te maken kunt u een aantal dingen toevoegen:

Met deze toevoegingen is de poort haast niet te ontgrendelen voor vreemden. Als u bijvoorbeeld kiest voor een alarmsysteem, kan er een videocamera op uw poort worden geplaatst. Ten eerste schrikt dit bijvoorbeeld inbrekers af en ten tweede zorgt dit ervoor dat u vanuit binnen altijd zicht heeft op uw poort.

Draaipoort

Is een schuifpoort toch niet helemaal wat u zoekt? Dan kunt u gaan voor een draaipoort. Zoals de naam al zegt, draait deze poort open. Een draaipoort heeft 1 of 2 deuren die openslaan. De afmetingen zullen doorgaans in de breedte tussen de 3 en 5 meter zijn en tussen de 1 en 2 meter hoog. De poort is hiermee goed geschikt voor auto’s. U moet er wel rekening mee houden dat de poortdeuren naar binnen of buiten openslaan en dat u hier dus wat extra ruimte voor nodig heeft.

Prijzen vergelijken

Heeft u besloten dat u een schuifpoort wilt aanschaffen? U zult merken dat er veel verschillende hekwerk specialisten zijn die dezelfde poorten aanbieden. Deze specialisten hebben alleen ieder hun eigen prijzen. Om de specialist met de beste laagste prijs te vinden, kunt u het beste gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Door dit formulier in te vullen ontvangt u binnen 2 werkdagen tot maximaal 4 offertes van verschillende hekwerk specialisten. Door het vergelijken kunt u tot wel 40% op de kosten besparen. Op een klus van € 2000 kunt u dan tot wel € 800 uitsparen!

Offerte schuifpoort