Sierpoorten

Sierpoorten maken het aanzicht van uw huis en tuin helemaal af. In dit artikel vindt u meer informatie over de mogelijkheden en prijzen van sierpoorten.

Prijzen sierpoorten

De prijzen van een sierpoort hangen af van het model, de afmetingen en de afwerking. Zo is een looppoort bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een schuifpoort. Hieronder ziet u een overzicht van de prijzen.

Product/dienstPrijs
Poort gecoat
- looppoort 100 x 100 cm
- draaipoort 300 x 100 cm
- schuifpoort 300 x 100 cm

- € 130 - € 300
- € 575 - € 1500
- € 1450 - € 2000
Montage
- looppoort
- draaipoort
- schuifpoort

- € 65 - € 130
- € 150 - € 190
- € 850 - € 1200

Wilt u bijvoorbeeld een dubbele draaipoort van 150 cm hoog en 380 cm breed, die gecoat is in de standaardkleur groen? U betaalt dan ongeveer € 1125, inclusief montage. Of wilt u liever een luxe, gecoate looppoort van 100 cm breed en 125 cm hoog? Dan zullen de kosten op ongeveer € 500 uitkomen, exclusief montage. Zoals u ziet lopen de prijzen van sierpoorten behoorlijk uiteen. Als u graag wilt weten hoeveel uw sierpoort kost, kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 240 besparen op een sierpoort van € 600!

Sierpoorten

Sierpoorten zijn klassiek ogende, metalen poorten. Een sierpoort kunt u in uw sierhekwerk plaatsen, maar ook vrijstaand op bijvoorbeeld de oprit. We onderscheiden 3 varianten:

  • looppoort
  • draaipoort
  • schuifpoort

Sierpoort

Looppoort

Een looppoort is een wat kleinere sierpoort van ongeveer 1 meter breed. Door deze sierpoorten kunnen geen auto’s, maar enkel voetgangers. Voor voor- en achtertuinen is deze poort heel geschikt. Voor de beveiliging van een looppoort is een standaard hang- en sluitwerk vaak al voldoende, een automatisch slot is niet nodig.

Draaipoort

Zoals de naam al zegt, draaien deze sierpoorten open. Een draaipoort wordt ook wel een inrijpoort genoemd. Een draaipoort heeft 1 of 2 deuren die openslaan. Over het algemeen is de poort een stuk breder dan een looppoort. De afmetingen zullen doorgaans in de breedte tussen de 3 en 5 meter zijn en tussen de 1 en 2 meter hoog. De poort is hiermee goed geschikt voor auto’s. De deuren van de poort kunnen soms zwaar zijn, het is dan handig om de poort te laten automatiseren. U moet er wel rekening mee houden dat de poortdeuren naar binnen of buiten openslaan en dat u hier dus wat extra ruimte voor nodig heeft.

Schuifpoort

Een schuifpoort heeft 1 of 2 deuren die naar de zijkant openschuiven. De sierpoort is minstens 3 meter breed. Voor en achter de poort neem de schuifpoort geen ruimte in beslag, enkel aan de zijkant(en) waar de deur openschuift. Hiermee zijn deze sierpoorten goed geschikt om bijvoorbeeld auto’s achter te parkeren. De schuifdeuren kunnen zwaar zijn, daarom kan het fijn zijn om uw schuifpoort te laten automatiseren. Automatiseren is ook prettig voor als u met uw auto het terrein op rijdt. U hoeft dan niet uw auto uit om de sierpoort te openen als het bijvoorbeeld hard waait.

Coaten en verzinken

Sierpoorten zijn gemaakt van metaal. Als dit in aanraking komt met water gaat het roesten. Om roesten tegen te gaan wordt een sierpoort verzinkt. De kleur van de verzinkte sierpoort is dan zilvergrijs, hierna wordt het gecoat in de standaardkleuren groen of zwart. Coaten houdt in dat er verf in poedervorm op de poort wordt aangebracht. Vervolgens wordt de poort in een oven gebakken, zodat de verf goed vast zit aan het metaal. Het is ook mogelijk om uw sierpoort in een andere kleur te laten coaten dan groen of zwart. U betaalt dan ongeveer 10% extra. Een andere kleur dan de standaardkleur is duurder, omdat deze kleuren vaak apart besteld moeten worden.

Maatwerk

Dankzij de vele mogelijkheden kunt u uw sierpoort helemaal zelf ontwerpen. Eerst kiest u het model, dus een looppoort, draaipoort of schuifpoort, en vervolgens de kleur. Bijna alle denkbare kleuren zijn mogelijk, zolang ze maar in de kleurenlijst RAL staan. Hieronder ziet u een aantal van deze kleuren. Dan kiest u de eventuele opzetstukken. U kunt gaan voor de welbekende dennenappel, maar u kunt ook een subtiele sierpijl kiezen. Vervolgens beslist u of u een poort wilt met of zonder intercom

Automatiseren

Om het leven iets aangenamer te maken, is het mogelijk om sierpoorten te laten automatiseren. Dit is vooral fijn voor een draaipoort of schuifpoort. Door middel van een motor gaat uw poort open. Als het eens hondenweer is, kunt u lekker in uw auto blijven zitten. U hoeft immers alleen maar op uw afstandsbediening te drukken en de poort opent al. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een elektrische poort.

Veiligheid

Naast dat sierpoorten zorgen voor een mooi aanzicht, beschermen sierpoorten uw terrein ook goed tegen onbevoegden. Uw poort kunt u nog veiliger maken door er een alarmsysteem of puntenkam op te bevestigen. Deze middelen schrikken inbrekers af en zorgen ervoor dat ze een stuk moeilijker over de poort kunnen komen. Ook als u een elektrisch slot neemt, heeft u ook een voordeel qua veiligheid. Bij een elektrisch slot moet eerst een bepaalde handeling verricht worden, bijvoorbeeld een pincode intoetsen, voordat de poort van het slot afgaat. Elektrische sloten staan er om bekend dat ze moeilijk te forceren zijn.

Montage

De montagekosten voor sierpoorten hangen af van het model en de afmetingen. Het monteren van schuifpoorten is bijvoorbeeld duurder dan van draaipoorten, omdat het een lastigere klus is.

Houten poort

Houten poort

Zijn sierpoorten niet helemaal uw ding? Dan vindt u misschien een houten poort interessant. Met houten poorten kunt u alle kanten op. U kunt een sierlijke houten poort nemen, maar ook een moderne, strakke houten poort. De poorten worden gemaakt van duurzaam hardhout en hebben een levensduur van minstens 25 jaar.

Offertes vergelijken

Gaat u een sierpoort aanschaffen? Bij het zoeken naar sierpoorten zult u merken dat er veel aanbieders zijn die dezelfde poorten aanbieden. Deze aanbieders vragen echter allemaal een andere prijs. Om er snel achter te komen bij welke aanbieder uw sierpoort het voordeligst is, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u maximaal 4 offertes van verschillende specialisten in uw regio. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw poort.