Gaashekwerk prijzen

Gaashekwerk is het goedkoopste hekwerk. Binnen het gaassegment zijn er verschillende soorten gaas, waardoor de prijzen van gaashekwerk kunnen verschillen. In dit artikel bespreken we deze prijzen.

Gaashekwerk prijzen

De prijzen van gaashekwerk hangen vooral af het soort gaas en de bewerking. Zo is harmonicagaas een stuk duurder dan bijvoorbeeld kippengaas. In onderstaande tabel geven wij u een overzicht van de prijzen. Gaashekwerk wordt meestal verkocht in rollen van 25 meter breed en 1 meter hoog.

ProductPrijs per 25 x 1 meter
Tuingaas
- Paal
€ 40 - € 150
- € 22 - € 83
Harmonica gaas
- Paal
- Bovenbuis
€ 60 - € 90
- € 20 - € 25
- € 25 - € 45
Dierengaas
- Kippengaas
- Schapengaas
- Volieregaas
- Dassen/nertsengaas

- Houten paal

- € 25 - € 35
- € 35 - € 90
- € 60 - € 100
- € 60 - € 120

- € 3 - € 10
Ongediertegaas per 10 meter€ 12 - € 30
Poorten
- Looppoort 1 x 1 m
- Draaipoort 3 x 1 m

- € 145 - € 300
- € 320 - € 700
Montage per meter€ 10 - € 20

Heeft u een achtertuin van 10 meter diep en 7 meter breed? Voor de omheining van uw achtertuin met tuingaas van 1,2 meter hoog en een looppoort betaalt u ongeveer € 500 (inclusief bevestigingsmateriaal en exclusief montage). Of houdt u bijvoorbeeld schapen en wilt u dit terrein omheinen? De prijs voor omheining met schapengaas van 60 cm hoog, voor een terrein van 20 meter breed en 15 meter lang, is ongeveer € 80. Hierbij zijn de palen inbegrepen, maar de montage niet.

Zoals u ziet verschillen de gaashekwerk prijzen behoorlijk. Wilt u graag de exacte kosten weten voor uw gaashekwerk? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 100 besparen op een klus van € 400.

Gaashekwerk prijzen schapengaas

Bewerking

De gaashekwerk prijzen hangen onder andere af van de bewerking. Gaashekwerk kan verzinkt en/of gecoat worden. Zoals in het prijzenoverzicht staat aangegeven, is tuingaas bijvoorbeeld duurder dan schapengaas. Dit komt onder andere doordat schapengaas enkel verzinkt is en tuingaas hiernaast ook nog gecoat is.

Verzinken

Verzinken houdt in dat het gaas wordt gedompeld in een warm zinkbad. Dit is nodig, omdat gaas gemaakt is van metaal. Als metaal in aanraking komt met water en zuurstof, ontstaat er roest. Om roestvorming te voorkomen wordt gaas verzinkt.

Coaten

Met coaten wordt er een kleurlaag op het verzinkte gaas aangebracht. Dit kan met poederverf of met plastic. Poederverf of plastic wordt op het gaashekwerk aangebracht en vervolgens gebakken in een oven. De coating zit nu stevig vast aan het gaas. De levensduur van het gaas wordt hierdoor langer en het hekwerk is onderhoudsvrij. De prijzen van gecoat gaashekwerk liggen wel hoger dan een enkel verzinkt gaashekwerk. Coaten kan overigens in haast iedere gewenste kleur.

Gaashekwerk prijzen

 

Dat de gaashekwerk prijzen hoger worden als het gaas gecoat is, is terug te zien in de prijs van bijvoorbeeld tuin- en harmonicagaas. De prijzen van deze gaassoorten is aanzienlijk hoger dan de prijs van bijvoorbeeld kippengaas. Tuingaas en harmonicagaas worden over het algemeen standaard verzinkt én gecoat. Het coaten zorgt voor een mooiere uitstraling en langere levensduur van het gaas.

Mazen en draden

Naast dat de prijs van de afrastering van de bewerking afhangt, hangen de gaashekwerk prijzen ook af van de maaswijdte en draden van het gaas. Met mazen worden de ‘openingen’ in het gaas bedoeld en met draad de metaaldraden waarvan het gaashekwerk is opgebouwd. De prijzen van gaashekwerk worden duurder naarmate de mazen kleiner worden en de draden dikker, er is nu immers meer materiaal nodig.

Goede investering

Gaashekwerk heeft een lange levensduur. Als het hekwerk goed wordt geplaatst en wordt gecoat kan het hekwerk tientallen jaren meegaan. Leveranciers geven niet voor niets soms wel 10 jaar garantie! Gaashekwerk is dus een goede investering voor de toekomst. Wil u gaan voor een extra lange levensduur? Kies dan voor hekwerk met een keurmerk, zoals het Hekmerk of van de Nederlandse Hekwerk Industrie. Dit hekwerk is getest, zodat u zeker weet dat u goed zit.

Dubbelstaafmat hekwerk

Als gaashekwerk toch niet helemaal is wat u zoekt, dan kunt u voor het alternatief dubbelstaafmat hekwerk gaan. Dubbelstaafmat hekwerk is een iets steviger hekwerk, maar toch strak en elegant zoals gaashekwerk. De prijzen van een dubbelstaafmat hekwerk liggen doorgaans wel hoger dan de prijzen van een gaashekwerk.

 

Dubbelstaafmat hekwerk prijzen

 

Lagere gaashekwerk prijzen

Wilt u een gaashekwerk gaan aanschaffen? U zult bij de zoektocht naar gaashekwerk veel verschillende aanbieders tegen komen, die allemaal andere prijzen hanteren. Het is daarom verstandig om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 4 verschillende offertes. Deze offertes kunt u naast elkaar leggen en de voordeligste aanbieder kiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen!