Sierhekwerk prijzen

Met een sierhekwerk geeft u, uw tuin een klassieke uitstraling. De prijzen van sierhekwerk hangen af van een aantal zaken zoals coating. In dit artikel gaan we dieper in op de sierhekwerk prijzen.

Sierhekwerk prijzen

De totaalprijs van een sierhekwerk hangt vooral af van een aantal extra opties waar u uit kunt kiezen zoals coating en accessoires. Hieronder ziet u een overzicht van de prijzen.

Product/dienstKosten
Sierhekwerk 100 x 100 cm verzinkt€ 30 - € 90
Coating 100 x 100 cm
- groen/zwart
- andere kleur

Dubbelgecoat 100 x 100 cm
- groen/zwart
- andere kleur

- € 40 - € 120
- € 45 - € 135


- € 50 - € 145
- € 55 - € 160
Sierpoort (gecoat groen/zwart)
- draaipoort 300 x 100 cm
- schuifpoort 300 x 100 cm
- looppoort 100 x 100 cm

- € 575 - € 1500
- € 1450 - € 2000
- € 130 - € 300
Montage
- per meter hekwerk
- looppoort
- draaipoort
- schuifpoort

- € 10 - € 20
- € 65 - € 130
- € 150 - € 190
- € 850 - € 1200
Accessoires
- sierpijl
- sierpunt
- sierbol
- puntenkam

- € 4 - € 60
- € 65 - € 130
- € 150 - € 190
- € 850 - € 1200

Wilt u bijvoorbeeld voor uw huis een sierhekwerk van 20 meter breed en 80 centimeter hoog met sierpijlen en een draaipoort van 3 meter breed en 80 centimeter hoog, allemaal gecoat in de kleur groen? Dan betaalt u in totaal ongeveer € 1765, inclusief de montage voor het hekwerk én de draaipoort. Per hekwerk verschillen de prijzen enorm. Als u graag wilt weten hoeveel uw hekwerk kost, kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u dan tot wel 4 offertes van verschillende hekwerk specialisten. Hierdoor kunt u goed de prijzen vergelijken en kunt u tot wel 40% besparen. Op een klus van € 1765 kan de besparing dan tot wel € 700 oplopen!

Coaten en verzinken

Sierhekwerk is gemaakt van metaal. Als dit in aanraking komt met water gaat het roesten. Om roesten tegen te gaan wordt sierhekwerk verzinkt,  hier wordt geen meerprijs voor gevraagd. De kleur van een verzinkt sierhekwerk is zilvergrijs. Als u een andere kleur wilt, kunt u uw hekwerk laten coaten. Coaten houdt in dat verf in poedervorm op het metaal wordt aangebracht en vervolgens gebakken wordt in een over. De verf zit nu zeer stevig vast aan het hekwerk. Voor het coaten van hekwerk in de standaardkleuren groen of zwart, betaalt u ongeveer 10% van de kosten van het verzinkte sierhekwerk. Als u liever een andere kleur wilt, komt er nog eens 10% bij. Een andere kleur dan de standaardkleur is duurder, omdat deze kleuren vaak apart besteld moeten worden.

Sierhekwerk prijzen

Montage

Als u wilt dat uw hekwerk goed geplaatst wordt, kunt u het hek het beste laten monteren door een specialist. De montagekosten van een sierhekwerk hangen af van het aantal meter hekwerk en de eventuele poort. De prijs wordt over het algemeen per meter berekend. Bij poorten hangt het af van wat voor soort poort het is en hoe groot deze poort is. Het installeren en monteren van schuifpoorten is lastiger en zwaarder, daarom is de montageprijs hiervan hoger.

Extra’s

Om uw sierhekwerk extra sierlijk te maken is het mogelijk om accessoires toe te voegen. Zo kunt u bijvoorbeeld sierbollen laten plaatsen. De prijs van een sierbol wisselt. Zo is een massieve bol veel duurder dan een holle sierbol. Ook kunnen de accessoires van andere materialen gemaakt worden dan het sierhekwerk zelf. Ze kunnen gemaakt zijn van bijvoorbeeld koper en messing, die vervolgens gepolijst en gelakt worden. Hoe exclusiever het materiaal en de afwerking, des te duurder de accessoire.

Goedkoop alternatief

Als u de sierhekwerk prijzen te duur vindt, kunt u wellicht gaan voor een houten hekwerk. De prijzen van een houten hekwerk beginnen bij € 10 voor een hek van 100 cm breed en 60 hoog. Na sierhekwerk, kunt u met een houten hekwerk de meeste kanten op. Het kan op vele manieren bewerkt worden en u kunt het in iedere gewenste kleur schilderen. U kunt de uitstraling dus helemaal zelf bepalen.

Offertes vergelijken

Bij de aanschaf van een sierhekwerk zult u merken dat er een groot prijsverschil is per hekwerk specialist. Om de goedkoopste hekwerk specialist te vinden, moet u veel tijd investeren en goed zoeken. Gelukkig kan het ook een stuk eenvoudiger. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen, ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 4 offertes van verschillende hekwerk specialisten. Het enige wat u hoeft te doen is een offerteformulier invullen, wat slechts enkele minuten van uw tijd kost. Bovendien kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van een sierhekwerk als u offertes met elkaar vergelijkt.