Soorten hekwerk

Hekwerk kan uw terrein afbakenen, beveiligen en verfraaien. Daarom zijn er veel verschillende soorten hekwerken. In het onderstaande artikel leest u welk type hekwerk voldoet aan uw wensen.

Prijzen hekwerk

Het aanbod van hekwerk is erg breed. De prijzen lopen hierdoor dan ook erg uiteen. Hieronder ziet u een overzicht van de soorten hekwerken met de bijbehorende prijzen.

Soort hekwerkPrijzen 100 x 100 cm
Sierhekwerk€ 30 - € 90
Gaashekwerk€ 2,50 - € 25
(Dubbel)staafmat hekwerk€ 15 - € 80
Spijlenhekwerk€ 35 - € 65
Balustrade€ 60 - € 300

Heeft u een mooi vrijstaand huis en wilt u dat graag geheel omheinen met een hoog gaashekwerk? Voor een gaashekwerk van in totaal 50 strekkende meters en 120 centimeter hoog met een poort zal u op ongeveer €1200 uitkomen. U kunt zien dat er een groot prijsverschil is per hekwerk soort. Maar ook per aanbieder verschillen de prijzen. Daarom is het belangrijk de prijzen te vergelijken. Dit kunt u doen door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.U moet er wel rekening mee houden dat er nog extra kosten bijkomen zoals montage, bevestigingspalen en coating. Wilt u bijvoorbeeld een sierhekwerk, van 10 meter breed en 80 centimeter hoog, met een poort om uw voortuin laten monteren? Dan zullen de kosten inclusief bevestigingsmateriaal, coating én montage op ongeveer €1400 uitkomen.

Soorten hekwerk

Met een hekwerk kunt u uw terrein verfraaien, beveiligen of afbakenen. Hekwerken zijn er in allerlei varianten en kunt u eenvoudig zelf samenstellen. Hierbij kunt u denken aan kleur, afmeting en afwerking. Mensen kiezen vaak voor een tuinhek, dit geeft de tuin meer sfeer en zorgt bovendien voor extra bescherming. Andere hekwerk soorten zijn:

Soorten hekwerk

Gaashekwerk

Van alle soorten hekwerk is gaashekwerk het goedkoopst en het meest functioneel. Zo wordt gaashekwerk vaak gebruikt voor afrastering van particuliere en zakelijke terreinen, maar ook voor een kleine veehouderij. Het hekwerk is op alle situaties aan te passen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om prikkeldraad op het hekwerk te bevestigen voor extra beveiliging, maar ook kunt u het hekwerk dicht vlechten zodat u meer privacy in uw achtertuin heeft.

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk is het stevigste hekwerk en is daarom het meest geschikt voor het beveiligen van uw terrein. Het is verkrijgbaar in twee vormen: klassiek en modern. De klassieke vorm wordt ook wel sierhekwerk genoemd. Het moderne spijlenhekwerk werd voorheen alleen toegepast voor industrieël gebruik. Tegenwoordig wordt het spijlenhekwerk moderner en vriendelijker vormgegeven en is het ook prima geschikt voor particulieren.

Sierhekwerk

Als u een hekwerk zoekt ter decoratie, kunt u het beste voor een sierhekwerk gaan. Bij dit hekwerk draait het allemaal om de vormgeving. U kunt zelf het sierhekwerk samenstellen, zodat het precies bij de stijl van uw tuin aansluit.

Dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat is een combinatie is van gaashekwerk en spijlenhekwerk. Het hekwerk is elegant, maar tevens ook stevig. Het wordt vooral gebruikt voor de afrastering of beveiliging van een terrein. Dit hekwerk ziet u vaak terug om tuinen, maar ook om bijvoorbeeld speelplaatsen. Na gaashekwerk is dubbelstaafmat hekwerk het goedkoopst.

Balustrade

Een balustrade is een apart hekwerk soort. Dit hekwerk moet namelijk aan een aantal wettelijke veiligheidseisen voldoen. Zo moet het hekwerk minimaal 90 centimeter hoog zijn. Voor een balkon kunnen dan ook niet alle soorten hekwerk gebruikt worden. Vaak wordt een spijlenhekwerk gebruikt, zowel de klassieke als moderne variant. Doordat balustrades vaak helemaal op maat gemaakt moet worden, is dit de prijzigste soort hekwerk.

Groene muren

Wilt u geen hekwerk, maar toch iets om uw terrein? Dan is een haag misschien iets voor u. Een haag zorg voor een tijdloze, natuurlijke sfeer in uw tuin. De meest geschikte planten voor een haag zijn groenblijvende heesters en coniferen. Naast dat uw tuin het hele jaar groen oogt, houdt de haag ook veel wind tegen. Voor het laten plaatsen van een haag kunt u het beste een hovenier inschakelen.

Haag

Besparen op hekwerk

De prijzen verschillen per soort hekwerk, maar ook per aanbieder. Per hekwerk specialist kunnen de kosten voor materiaal en montage erg uiteen lopen. Het is daarom verstandig om vooraf de prijzen te vergelijken. Voor de beste prijs-kwaliteitverhouding raden wij u daarom aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U kunt tot wel 40% besparen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u maximaal 4 offertes van verschillende hekwerk specialisten.