Balkonhekwerk

Het balkon is vaak de eye-catcher van uw woning. Het daarom belangrijk dat u het juiste balkonhekwerk kiest. In dit artikelen bespreken we de mogelijkheden en prijzen.

Prijzen balkonhekwerk

De prijzen van een balkonhekwerk hangen met name af van het materiaal. Zo is een houten balkonhekwerk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een kunststof balkonhekwerk. In de tabel geven wij u een overzicht van de gemiddelde prijzen.

Wilt u bijvoorbeeld een houten balkonhekwerk met van in totaal 7 meter? Dan zal u ongeveer € 650 kwijt zijn, inclusief montage. Als u liever een kunststof balkonhekwerk wilt van 5 meter, dan zullen de kosten op ongeveer € 830 uitkomen. Zoals u ziet lopen de hekwerk prijzen behoorlijk uiteen. Als u graag de exacte kosten wilt weten voor uw balkonhekwerk, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 320 besparen op een balkonhekwerk van € 800!

Balkonhekwerk

Een balkonhekwerk, ook wel balustrade genoemd,  is een hekwerk dat geplaatst wordt om een balkon of dakterras. De hekwerken dienen in eerste instantie voor bescherming. Het is daarom ook van belang dat de balkonhekwerken van stevig materiaal zijn en goed gemonteerd worden. Balkonhekwerken worden van verschillende materialen gemaakt. Kies bijvoorbeeld voor een hout, glas of kunststof hekwerk. Vervolgens kunnen de balkonhekwerken in verschillende stijlen worden uitgevoerd. Zo zijn er strakke, moderne balkons, maar is er ook het klassieke Frans balkonhekwerk.

Regelgeving balkonhekwerk

Balkons hangen altijd boven de grond, als u er vanaf valt is de kans dat u het overleeft vaak niet zo groot. Om deze reden zijn er een aantal eisen gesteld aan het balkonhekwerk:

  • het hekwerk moet minimaal 1 meter hoog zijn, als de afstand tot de grond naar het balkon minder dan 13 meter is
  • het hekwerk moet minimaal 1,2 meter hoog zijn, als de afstand tot de grond naar het balkon meer dan 13 meter is
  • de afstand tussen de spijlen mogen in de hoogte en breedte samen niet meer dan 110 centimeter zijn. Als u een spijlenhekwerk heeft van bijvoorbeeld 100 centimeter hoog, mag de afstand tussen de spijlen dus niet meer dan 10 centimeter zijn.

Heeft u nog geen balkon? Als u een balkon wilt (laten) bouwen, heeft u een vergunning nodig. Voor een balkon met een oppervlakte van minder dan 2m² heeft u een lichte vergunning nodig en voor een balkon met een oppervlakte groter dan 2m² heeft u een reguliere bouwvergunning nodig. Voor het aanvragen van een vergunning kunt u bij uw gemeente terecht.

Opties

Met een balkonhekwerk kunt u alle kanten op. Het hekwerk kunt u naar eigen smaak ontwerpen, zodat het goed op de stijl van uw woning aansluit. Een balkon is immers vaak een eye-catcher van een huis. Als u een boerderij heeft, kunt u bijvoorbeeld een houten balkonhekwerk kiezen en als u een strak nieuwbouwhuis heeft, misschien eerder een glazen of aluminium balkonhekwerk. Maar ook kunt u de huidige uitstraling van uw huis juist veranderen met een balkonhekwerk, door een klassiek hekwerk te nemen bij en moderne woning bijvoorbeeld.

Balkonhekwerk

Montage

Bij het plaatsen van een balkonhekwerk, is het erg van belang dat dit goed gebeurt. Een echte vakman moet het balkon plaatsen, anders loopt u het risico dat het balkonhekwerk los komt te zitten en naar beneden valt als u er tegenaan leunt. Laat uw balkonhekwerk daarom plaatsen door een specialist en doe het niet zelf, dan kan er niks fout gaan. De gemiddelde kosten hiervan zijn tussen de € 20 en € 30 per meter.

Frans balkon

Veel woningen hebben tegenwoordig een Frans balkon. Op een Frans balkon kunt u niet zitten, maar u kunt er wel een multifunctionele binnen-buitenruimte creëren. De grote deur zorgt voor veel licht en het balkonnetje zorgt ervoor dat u de deur veilig open kan zetten. Een Frans balkon hoeft niet altijd klassiek te zijn, zoals in Parijs, maar kan ook juist heel modern zijn.

Offertes balkonhekwerk

Gaat u een balkonhekwerk aanschaffen? Dan raden wij u aan om vooraf verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Op de markt zijn namelijk erg veel aanbieders van balkonhekwerken. Deze aanbieders leveren vaak hetzelfde product, maar tegen andere prijzen. Om er snel achter te komen welke aanbieder het voordeligst is, kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. U ontvang dan binnen 2 werkdagen tot wel 4 verschillende offertes. De offertes kunt u vervolgens met elkaar vergelijken en de goedkoopste aanbieder kiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen!