Dubbelstaafmat hekwerk

Het dubbelstaafmat hekwerk is de populairste hekwerk soort. Dit komt doordat het hekwerk stevig is, maar toch elegant. Hierdoor is het geschikt voor iedere vorm van afrastering, voor particulier én zakelijk gebruik.

Prijzen dubbelstaafmat hekwerk

Staafmathekwerk is na gaashekwerk het goedkoopste soort hekwerk. De meest voorkomende variant is dubbelstaafmat hekwerk, deze vorm is het sterkst. Hieronder ziet u de prijzen van de onderdelen die u nodig heeft voor een compleet staafmathekwerk. De prijzen zijn inclusief btw.

ProductPrijs
Enkelstaafmat
Dubbelstaafmat
€ 15 - € 50
€ 20 - € 80
Deur 100 x 100 cm€ 275 - € 290
Poort 200 x 100 cm€ 480 - € 580
Paal€ 10 - € 20
Beugel€ 5 - € 15
Paaldop€ 0,95 - € 2
Montage€ 10 - € 25 per 10 meter

Wilt u bijvoorbeeld uw 6-hoekige vijver omheinen met een dubbelstaafmat hekwerk van 1 meter hoog en een omtrek van 10 meter? Dan zullen de kosten voor alle benodigde materialen uitkomen op ongeveer € 240. Hierbij zijn de montagekosten niet inbegrepen.

Of bent u directrice van een basisschool en wilt u een nieuw dubbelstaafmat hekwerk voor om het schoolplein? Voor een compleet dubbelstaafmat hekwerk met een lengte van 75 meter en een hoogte van 183 cm én een poort, betaalt u circa € 2.580 exclusief btw en montage. Om erachter te komen wat de prijs voor uw hekwerk is, kunt u het beste gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Zo kunt u hekwerk specialisten vergelijken en hiermee besparen op de kosten. Zo is het mogelijk dat u wel € 400 bespaart op een hekwerk van € 1.000!

Staafmathekwerk

Staafmathekwerk bestaat uit matten die zijn opgebouwd uit horizontale- en verticale spijlen. De open vakjes in het hekwerk worden mazen genoemd. De mazen zijn vaak ongeveer 5 cm breed en 20 cm hoog. Tussen de panelen staan palen met beugels eraan. Deze beugels zorgen ervoor dat de panelen aan de palen vast blijven zitten. Er zijn twee soorten staafmathekwerken:

  • enkelstaafmat hekwerk
  • dubbelstaafmat hekwerk

Enkelstaafmat hekwerk, ook wel 3D-mathekwerk genoemd, is het goedkoopst. De mazen van dit hekwerk zijn groter, omdat deze matten minder horizontale spijlen hebben dan een dubbelstaafmat hekwerk. Doordat de maas groter is, is het enkelstaafmat hekwerk minder stevig dan een dubbelstaafmat hekwerk. In de praktijk worden er dan ook voornamelijk dubbelstaafmat hekwerken verkocht.

Bewerking dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is opgebouwd uit spijlen. Deze spijlen worden aan elkaar gelast en vervolgens verzinkt. Verzinken houdt in dat de staafmat in een zinkbad wordt gedompeld. Hierdoor wordt roestvorming tegengegaan. Vervolgens kunt u de staafmat nog laten coaten. Er wordt dan verf, in een kleur naar keuze, in poedervorm op de staafmat aangebracht. Vervolgens wordt het in de oven gebakken. De verf zit nu zeer stevig vast aan het hekwerk, waardoor het onderhoudsvrij is geworden.

Dubbelstaafmat hekwerk

Veel voordelen

Het staafmathekwerk is het meest gevraagde hekwerk soort in ‘hekkenland’. Dit komt doordat een dubbelstaafmat hekwerk de kracht heeft van een spijlenhekwerk, maar de elegantie van een gaashekwerk. Hierdoor is het de stevig, maar ook sierlijk. Een ander voordeel is dat het hekwerk erg transparant is door de relatief grote maasbreedte en de relatief dunne spijlen. Hierdoor wordt een terrein niet helemaal afgesloten voor de buitenwereld. Dankzij deze eigenschappen is het dubbelstaafmat hekwerk aantrekkelijk voor bedrijven en instellingen, maar ook voor particulieren. Een aantal voorbeelden waar staafmathekwerk voor gebruikt kan worden zijn:

  • vijver
  • speelplaats
  • erfafscheiding
  • fietsenstalling
  • preventie van graffiti

Privacy

Veel mensen vinden het fijn dat een dubbelstaafmat hekwerk zo open is, maar het kan natuurlijk ook zijn dat u dit als een nadeel ziet. Om meer privacy te creëren zijn er 3 opties:

  • het hekwerk laten begroeien
  • het hekwerk dicht vlechten met folie
  • riet door het hekwerk vlechten

Door een van deze opties uit te voeren, wordt uw hekwerk dichtgemaakt. Zo bent u beschut achter uw hek, maar ziet het hekwerk er nog wel mooi uit. Zo zorgt begroeiing ervoor dat uw tuin het hele jaar groen is en geeft riet een zachte, warme sfeer aan uw tuin.

 

Dubbelstaafmat hekwerk met riet

 

Goedkoopste dubbelstaafmat hekwerk

Ondanks dat het dubbelstaafmat hekwerk relatief goedkoop is, kan het zijn dat u het toch boven uw budget is. In dat geval is een gaashekwerk wellicht interessant voor u. Een gaashekwerk ziet er vriendelijk uit en is redelijk stevig. Dit hekwerk is het goedkoopst. De prijzen van gaashekwerk lopen uiteen van € 2,50 tot € 24 per 100 x 100 cm. Kies wel altijd voor een hekwerk met een keurmerk van bijvoorbeeld de Nederlandse Veiligheidsbranche of de Nederlandse Hekwerk Industrie, zo weet u zeker dat het getest is op duurzaamheid en veiligheid.

Besparen tot wel 40%

Bent u van plan een dubbelstaafmat hekwerk aan te schaffen? Het is dan goed om te weten dat er veel aanbieders zijn op de markt. Iedere hekwerk specialist hanteert weer een andere prijs en levert andere kwaliteit. Om zeker te weten dat u waar voor uw geld krijgt is het verstandig om vooraf verschillende offertes aan te vragen. Door eenvoudig gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen, ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 4 verschillende offertes van betrouwbare bedrijven. Hierdoor weet u zeker dat u met een goede hekwerk specialist te maken heeft én kunt u tot wel 40% op de kosten besparen! Het invullen kost slechts enkele minuten van uw tijd en u zit uiteraard nergens aan vast.