Gaashekwerk

Gaashekwerk is de goedkoopste hekwerk soort. Het hekwerk is te gebruiken voor het omheinen van tuinen, dieren en openbare plekken. In dit artikel komt u alles over gaashekwerk en de kosten te weten.

Kosten gaashekwerk

De prijzen van gaashekwerk liggen tussen de € 2,50 en € 25 per 100 x 100 cm. Tuingaas en kippengaas zijn het goedkoopst. Echter moet u er wel op rekenen dat er nog een aantal kosten bijkomen, zoals bevestigingspalen en montagekosten.

ProductPrijs per 25 x 1 meter
Tuingaas
● Paal
€ 42 - € 150
● € 22 - € 83
Harmonicagaas
● Paal
● Bovenbuis
€ 62 - € 93
● € 20 - € 25
● € 25 - € 45
Dierengaas
● Houten paal
€ 23 - € 120
● € 3 - € 10
Ongediertegaas€ 12 - € 30*

*deze prijs is per 10 x 10 meter

Heeft u bijvoorbeeld een achtertuin van 5 meter diep en 9 meter breed? De kosten voor een compleet harmonicagaashekwerk van 125 cm hoog zullen dan, inclusief montage, op ongeveer € 750 uitkomen.

Of wilt u een kippenren op uw terrein plaatsen? Voor een kippenren van 500 x 500 x 120 cm zal u ongeveer € 45 kwijt zijn. Hierbij zijn de bevestigingspalen inbegrepen, maar de montage niet. Zoals u ziet lopen de prijzen per gaassoort erg uiteen. Ook per hekwerk specialist kunnen de prijzen verschillen. Om erachter te komen welke specialist het meest voordelig is in uw situatie, is het verstandig om eerst gratis en vrijblijvend offertes met elkaar te vergelijken.

Gaashekwerk

Wat is gaashekwerk?

Gaashekwerk wordt gemaakt gemaakt van metaaldraden. Deze draden worden vervolgens gepuntlast of gevlochten tot gaas. Vervolgens kan het gaas op allerlei manieren worden bewerkt.

Verzinken en galvaniseren

Gaashekwerk wordt vaak verzinkt. Verzinken houdt in dat het gaas wordt gedompeld in een zinkbad, waardoor het gaas beschermd is tegen roest en corrosie. Galvaniseren is een synoniem voor verzinken.

Coaten

Het coaten van gaas houdt in dat het gaashekwerk wordt geverfd. Verf wordt in poedervorm op het gaas gespoten en wordt vervolgens gebakken. Doordat de verf in het gaas gebakken is, zal het gaas niet verkleuren en heeft u er geen onderhoud aan.

Plastificeren

Gaashekwerk kan worden geplastificeerd, er wordt dan een plastic laagje op het gaas aangebracht. Hierdoor wordt het gaas sterker en tevens gekleurd. Geplastificeerd gaas is het meest geschikt voor de afrastering van uw tuin. Dit gaas is minder geschikt voor dieren, in verband met het loskomen van het plastic tijdens het knagen aan het hek.

Gloeien

Het gaas kan worden verwarmd. De hardheid van het gaas neemt hierdoor af, waardoor het gaas makkelijker te buigen is. Hierdoor kan bijvoorbeeld een boog gemaakt worden van gaas.

Tuin- en harmonicagaas

Naast verschillende onderdelen, zijn er ook verschillende soorten gaas. We maken onderscheid in:

  • tuin- en harmonicagaas
  • kleinvee gaas
  • ongediertegaas

Voor de omheining van uw tuin of terrein kunt u het beste kiezen voor tuin- of harmonicagaas. Dit gaas is het stevigst en het hoogst. Tuingaas is goedkoper dan harmonicagaas, maar is minder sterk. Zowel tuin- als harmonicagaas is vaak standaard verkrijgbaar in zwart en groen, maar als u een andere kleur in gedachten heeft is het vaak ook mogelijk om uw gaas in een andere kleur te laten coaten.

Kleinvee gaas

Gaashekwerk is ook geschikt voor de omheining van kleinvee. De meest voorkomende soorten dierengaas zijn:

  • kippengaas
  • dassengaas
  • schapengaas
  • volieregaas
  • konijnengaas

Hiervan is kippengaas het goedkoopst en dassengaas het duurst. Het gaas kan tot aan de grond geplaatst worden zodat dieren er niet onderdoor kunnen lopen. Om ervoor te zorgen dat uw vee niet tegen het gaashekwerk aanschuurt, kan het gaashekwerk worden voorzien van schrikdraadapparatuur.

Gaashekwerk raster

Ongediertegaas

Wilt u graag ratten en muizen buiten de deur houden? Dit kan eenvoudig door het plaatsen van ongediertegaas om uw huis, tuin of garage. Dit gaashekwerk is 1 meter hoog en heeft vakjes van maar 5 mm doorsnee, muizen en ratten kunnen hier dus niet doorheen.

Wanneer u last heeft van mollen in het gras, kunt u speciaal anti-mollengaas laten plaatsen. Dit gaas wordt horizontaal aangebracht onder het gras. Het gaas is niet schadelijk voor de mollen. De mollen kunnen eenvoudigweg niet meer in uw gazon naar boven komen en zullen verder zoeken naar een andere plek, buiten uw gazon.

Overklimbeveiliging

Wilt u er zeker van zijn dat niemand over uw gaashekwerk kan klimmen? Dan kunt u puntdraden op uw hek laten spannen. Dit puntdraad heeft een zeer agressieve uitstraling en schrikt eventuele indringers af. De toevoeging van puntdraden maakt gaashekwerk ook zeer geschikt voor bedrijventerreinen. Voor de beste kwaliteit laat u gaashekwerk plaatsen met een keurmerk. Controleer of uw hekwerk het Hekmerk of Nederlandse Hekwerk Industrie keurmerk heeft, zodat u zeker weet dat u goed zit.

Privacy: Gaashekwerk

Een gaashekwerk lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo geschikt voor de afrastering in uw tuin. Als u in de zomer in badkleding ligt te zonnen, vindt u het waarschijnlijk niet zo fijn als iedereen u ziet liggen. Om meer privacy te creëren in uw tuin kunt u het gaas dicht laten vlechten of begroeien. Het gaas kunt u laten begroeien met een groene heester, maar ook met mooie, vrolijke bloemen zoals de passiebloem.

Toch geen gaas

Vindt u bij nader inzien een gaashekwerk toch niet geschikt? Dan is misschien een dubbelstaafmat hekwerk iets voor u. Dubbelstaafmat hekwerk is een combinatie van een gaashekwerk en spijlenhekwerk. Het dubbelstaafmat hekwerk is steviger dan gaas, maar oogt vriendelijker dan een spijlenhekwerk.

Bespaar op uw gaashekwerk

Bent u van plan gaashekwerk aan te schaffen? Iedere hekwerk specialist hanteert andere materiaal- en montage prijzen. Het is slim om eerst offertes van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De prijzen van de hekwerk specialisten lopen namelijk erg uiteen. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen kunt u tot wel 40% besparen!