Hekwerk tuin

Er zijn verschillende hekwerken die u om uw tuin kunt plaatsen. Om te beslissen welk hekwerk voor uw tuin geschikt is, is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden er zijn.

Prijzen

De prijzen per soort hekwerk verschillen. De prijs hangt bijvoorbeeld af van het materiaal: hout of metaal, maar ook van de uitvoering. Wilt u een simpel hekwerk in uw tuin of juist een hekwerk met veel versiering? In onderstaande tabel geven wij u een overzicht van de gemiddelde prijzen.

Soort hekwerkPrijzen 100 x 100 cm
Sierhekwerk€ 30 - € 90
Gaashekwerk€ 2,50 - € 25
(Dubbel)staafmat hekwerk€ 15 - € 55
Spijlenhekwerk€ 35 - € 65
Houten hekwerk€ 10 - € 80
Montagekosten per meter€ 10 - € 25

Wilt u bijvoorbeeld een simpel houten hekwerk om uw tuin van 20 meter breed en 1 meter hoog, dan zal u ongeveer € 300 kwijt zijn. Als u in uw tuin liever een mooi sierhekwerk wilt van 15 meter breed en 80 centimeter hoog, dan betaalt u ongeveer € 900. Deze prijzen zijn exclusief montage. Dit zijn natuurlijk maar voorbeelden, wilt u de exacte prijs weten voor uw hekwerk? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo kunt u eenvoudig de goedkoopste aanbieder vinden. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 360 besparen op een hekwerk van € 800!

Welk hekwerk voor uw tuin?

Als u graag een hekwerk om uw tuin wilt, kunt u kiezen uit verschillende soorten hekwerk. Bij de keuze van het soort hekwerk is het belangrijk dat u nagaat waar het hekwerk voor moet dienen. Wilt u een hekwerk in uw tuin omdat u het mooi vindt? Of juist voor veiligheid? Bij al deze functies past weer een ander hekwerk. De hekwerken die over het algemeen het meest geplaatst worden in tuinen zijn:

Niet ieder hekwerk is voor elk doel geschikt. Hieronder bespreken we de functies met de bijbehorende hekwerken.

Uitstraling

Als u graag een hekwerk om uw tuin wilt voor bijvoorbeeld een mooier aanzicht, dan kunt u eigenlijk ieder hekwerk kiezen. Het ligt dan puur aan uw smaak. Wilt een modern hekwerk? Dan is een spijlenhekwerk of (dubbel)staafmat hekwerk waarschijnlijk het meest geschikt voor uw tuin. Deze hekwerken hebben een strak en eenvoudig design, zonder teveel poespas. Als u liever een klassiek hekwerk wilt, zal een sierhekwerk of houten hekwerk waarschijnlijk het beste bij uw wensen aansluiten. Deze hekwerken kunt u helemaal naar uw eigen smaak vormgeven. U kunt kiezen uit talloze vormen en bijpassende accessoires. Als u een natuurlijk hekwerk wilt, kunt u gaan voor een gaashekwerk. Dit is een elegant hekwerk, die zeer geschikt is voor begroeiing. U kunt bijvoorbeeld een klimop of passiebloem tegen het hekwerk op laten groeien. Zo creëert u een natuurlijk en sfeervol hekwerk om uw tuin.

Hekwerk tuin

Veiligheid

Wilt u uw tuin graag beveiligen door middel van een hekwerk? Dan is dat een goede mogelijkheid. De hekwerken die het stevigst zijn, zijn het spijlenhekwerk en het (dubbel)staafmat hekwerk. Een spijlenhekwerk is het stevigste hekwerk en wordt dan ook vaak op bedrijventerreinen gebruikt. Tegenwoordig wordt het ook veel gebruikt voor particuliere tuinen. Het (dubbel)staafmat hekwerk is ook een stevig hekwerk. Het is een combinatie van een spijlenhekwerk en een gaashekwerk. Het hekwerk heeft de stevigheid van een spijlenhekwerk, maar de elegantie van een gaashekwerk. Een vriendelijk ogend hekwerk, die uw tuin prima zal beveiligen.

Naast het plaatsen van het hekwerk, kunt u nog meer doen om uw tuin te beveiligen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een puntenkam die op het hekwerk wordt geplaatst. Het is nu haast onmogelijk om over het hekwerk heen te klimmen. Maar u kunt ook een stapje verder gaan door het plaatsen van een camerasysteem in uw tuin. Camera’s schrikken ongewenste gasten af en u kunt altijd zien wie er in uw tuin is of is geweest.

Voordelig

Wilt u een hekwerk om enkel uw tuin af te bakenen en maakt het hekwerk soort u niet uit, maar de prijs wel? Dan is een gaashekwerk of houten hekwerk waarschijnlijk het meest interessant voor u. Gaashekwerk is het voordeligst voor uw tuin en is al van € 2,50 per strekkende meter verkrijgbaar. Een andere optie is een houten hekwerk. Hierbij kunt u denken aan een laag tuinhek bijvoorbeeld. Deze hekwerken zijn eenvoudig en verkrijgbaar vanaf € 10 per strekkende meter.

Hekwerk tuin

Haag

Als u liever geen hekwerk om uw tuin wilt, maar toch opzoek bent naar een omheining voor uw tuin, is een haag wellicht iets voor u. Een haag zorgt voor een fijne, natuurlijke uitstraling in uw tuin. Een haag kunt u zelf zaaien, maar ook is het mogelijk om een kant-en-klare haag te kopen. Planten die geschikt zijn voor een haag zijn coniferen en heesters. Voor het plaatsen of planten van een haag in uw tuin, is het verstandig om een hovenier in te schakelen.

Offertes voor hekwerk om uw tuin

Als u een hekwerk heeft gekozen voor uw tuin, is het tijd om een hekwerk specialist te vinden. Op de markt zijn veel verschillende aanbieders die allemaal hekwerken leveren, maar wel tegen een andere prijs. Om snel de voordeligste aanbieder te vinden, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u dan tot wel 4 verschillende offertes. Deze offertes kunt u vervolgens met elkaar vergelijken en goedkoopste aanbieder uitkiezen.