Kastanje hekwerk

Met een kastanje hekwerk kan je je weiland of woning op een eenvoudige manier afrasteren. Er zijn drie varianten van dit hekwerk, die we in dit artikel zullen bespreken.

Prijzen kastanje hekwerk

De prijzen van kastanje hekwerk hangen met name af van hoe groot de afstand is tussen de latten en de herkomst van het hout. Er zijn drie soorten kastanje hekwerken. De prijzen onderling verschillen niet heel erg. In de tabel geven wij u een overzicht van de prijzen.

HekwerkPrijs 1 x 1 m
Hekwerk Engels/Frans€ 5 - € 20
Hekwerk Post & Rail€ 5 - € 15
Poort
- looppoort 1 x 1 m
- draaipoort 2,5 x 1 m

€ 100 - € 200
€ 475 - € 675

Wilt u bijvoorbeeld een Engels hekwerk met een looppoort om uw voortuin? Voor een hekwerk van 1 meter hoog, 30 meter lang en een looppoort van 1 meter breed, betaalt u ongeveer € 450. Hierbij is de montage niet inbegrepen.

Of wilt u uw paarden omheinen met een Post & Rail hekwerk? Voor een omheining van 100 meter betaalt u ongeveer € 700. Hierbij is de montage wederom niet inbegrepen. Kastanje hekwerken zijn licht van gewicht en worden over het algemeen door de consument zelf geplaatst. Als u het toch liever laat plaatsen, betaalt u ongeveer € 10 – € 20 per meter extra. Bent u benieuwd naar de exacte prijs van uw kastanje hekwerk? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 320 besparen op een hekwerk van € 800. Dit is een besparing van maar liefst 40%!

Kastanje hekwerk

Kastanje hekwerk is een populair soort houten hekwerk en is gemaakt van het duurzame houtsoort kastanje. Dit houtsoort is lichtbruin van kleur en lijkt op eikenhout. Kastanje hekwerk heeft een landelijke uitstraling en wordt dan ook veel gebruikt voor de afrastering van weilanden en boerderijen, maar soms ook voor de omheining van woningen. Binnen het kastanje hekwerk segment bestaan er verschillende modellen:

  • Engels hekwerk
  • Frans hekwerk
  • Post & Rail hekwerk

Het Engelse en Franse hekwerk zijn beide uitvoerbaar met verschillende afstanden tussen de latten. Hoe breder de afstand, des te goedkoper het hekwerk wordt. Op het gebied van duurzaamheid en kwaliteit verschillen de hekwerken niet, het verschil zit vooral in de vormgeving. Hieronder zullen we de soorten kastanje hekwerk kort toelichten.

Kastanje hekwerk

Engels hekwerk

Engels hekwerk is gemaakt van Engelse kastanjes en kenmerkt zich door haar afgeknotte latten. Met afgeknotte latten wordt bedoeld dat de latten aan de bovenkant plat zijn afgesneden. De latten zijn aan de zijkant niet helemaal recht gesneden en hebben een robuuste uitstraling. Om de verticale latten tot een hekwerk te vormen, worden ze met ijzerdraad aan elkaar gevlochten.

Frans hekwerk

Dit hekwerk word gemaakt van kastanjehout afkomstig uit Frankrijk. De latten van dit hekwerk zijn voorzien, in tegenstelling tot Engels hekwerk, van punten aan de bovenkant. Zowel de punten als de latten zijn strak gesneden. De latten worden vervolgens aan elkaar gevlochten. Het Franse hekwerk oogt strakker en is minder robuust dan het Engelse hekwerk.

Post & Rail

Post & Rail is een ander hekwerk dan een Engels- of Frans hekwerk. Dit hekwerk is opgebouwd uit palen (posts) met daartussen twee of drie horizontale balken (rails). Het hekwerk wordt voornamelijk gebruikt voor de afrastering van paarden en is afkomstig uit Engeland.

Duurzaam

Kastanje hekwerken zijn zowel duurzaam als milieuvriendelijk. Het hout is voornamelijk afkomstig uit Frankrijk en Engeland en dus niet uit een ver tropisch land. Dit is gunstig, omdat het hout nu relatief een korte afstand hoeft af te leggen en er dus minder brandstof nodig is voor de transport. Een ander voordeel is dat kastanje van zichzelf van goede kwaliteit hout is. Hierdoor hoeft het hout niet behandeld te worden met chemicaliën. Bovendien wordt er bij het kappen van kastanjes altijd goed opgelet of er niet teveel bomen worden gekapt, zodat deze bron niet uitsterft. Een kastanje boom heeft ongeveer 15 jaar nodig om te groeien, vervolgens kan het gekapt worden. De hekwerken die hiervan gemaakt worden gaan ongeveer 20 jaar mee.

Looizuurgehalte

Kastanjebomen hebben een hoog looizuurgehalte. Dit zorgt ervoor dat het de corrosie van metalen versnelt en er gele kleuringen in het hout kunnen ontstaan. Het is daarom van belang gegalvaniseerde schroeven en scharnieren in het hekwerk te gebruiken, zodat het hekwerk beschermt is tegen de metalen. Met galvaniseren wordt bedoelt, dat er een speciaal laagje op het metaal wordt aangebracht, zodat het metaal niet meer in aanraking kan komen met het hout. Mochten er gele plekken in uw hekwerk ontstaan, dan kunt u deze plekken lakken. Met behulp van zonlicht zullen de plekken binnen enkele maanden zijn verdwenen.

Kastanje hekwerk

Tuinhek

Vindt u een kastanje hekwerk iets te robuust? Of is het gewoon niet helemaal uw ding? Dan is wellicht een tuinhek iets voor u. Een tuinhek is een simpel laag hekwerk, dat gemaakt kan worden van verschillende materialen, zoals hout, kunststof of ijzer. De hekwerken ogen wat netter en u heeft meer mogelijkheden op het gebied van vormgeving.

Offerte kastanje hekwerk

Als u een kastanje hekwerk wilt aanschaffen, is het verstandig om van tevoren verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn immers veel hekwerk specialisten actief op de markt. Zij bieden allemaal ongeveer dezelfde producten, maar tegen wisselende prijzen. Om gemakkelijk de voordeligste aanbieder te kiezen, raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Na het invullen van het formulier, wat overigens maar 2 minuten duurt, ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 4 verschillende offertes. Deze offertes kunt zelf vergelijken en de goedkoopste specialist uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf van een kastanje hekwerk!