IJzeren hekwerk

Prijzen ijzeren hekwerk

De prijzen van ijzeren hekwerk verschillen. Dit komt doordat er verschillende modellen zijn, die ieder weer een andere bewerking en techniek vragen om geproduceerd te worden. In de tabel geven wij u een overzicht van de prijzen.

Soort hekwerkPrijzen 100 x 100 cm
Sierhekwerk€ 30 - € 90
Gaashekwerk€ 2,50 - € 25
Dubbelstaafmat hekwerk€ 15 - € 55
Spijlenhekwerk€ 35 - € 65
Montage per meter€ 10 - € 20

Wilt u bijvoorbeeld uw achtertuin van 5 meter diep en 9 meter breed laten omheinen? De kosten voor een compleet gaashekwerk van 125 cm hoog zullen dan, inclusief montage, op ongeveer € 750 uitkomen. Of wilt u graag een sierhekwerk van 15 meter lang en 80 cm hoog, met een looppoort, die bij uw thuis wordt afgeleverd en gemonteerd? Dan betaalt u ongeveer € 2000.

Bent u nieuwsgierig naar de prijs voor uw ijzeren hekwerk? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 600 besparen op een hekwerk van € 1500!

IJzeren hekwerk

Een ijzeren hekwerk is eigenlijk ideaal. De hekwerken zijn uitvoerbaar in allerlei stijlen en kleuren én zijn bovendien erg stevig. Het ijzer kan als het verhit wordt in allerlei vormen worden gesmeden. Er zijn dan ook verschillende soorten ijzeren hekwerken:

  • sierhekwerk
  • spijlenhekwerk
  • gaashekwerk
  • dubbelstaafmat hekwerk

Deze hekwerken zien er allemaal anders uit en dienen voor verschillende functies. Zo is een sierhekwerk goed geschikt voor de omheining van een tuin en en wordt een dubbelstaafmat hekwerk vaak gebruikt voor de afrastering van een speelterrein.

Verzinken en coaten

Als ijzer in aanraking komt met water ontstaat er roest. Dit is een roodbruin materiaal dat ervoor zorgt dat de kwaliteit van het ijzer achteruit gaat en zelfs gaat corroderen. Om te voorkomen dat een ijzeren hekwerk gaat roesten wordt het verzinkt en/of gecoat.

Verzinken

Het verzinken van ijzer houdt in dat er een laagje zink wordt aangebracht op het ijzer. Het ijzer wordt nu niet blootgesteld aan water en zuurstof en er zal geen roestvorming optreden. Verzinken kan op 2 manieren:

  • thermisch verzinken
  • galvaniseren

Bij thermisch verzinken wordt het ijzer eerst ontvet en dan gedompeld in een bad van vloeibaar zink met een temperatuur van 450°C. Bij galvaniseren wordt er een zinklaagje met behulp van elektriciteit aangebracht op het ijzer. IJzeren hekwerken worden over het algemeen standaard verzinkt opgeleverd.

Coaten

Na het verzinken worden ijzeren hekwerken vaak gecoat. Er wordt dan verf in poedervorm op het ijzer gespoten met een spuitpistool. Vervolgens wordt het ijzer in de oven gebakken op 200°C voor ongeveer 10 minuten. De poeder zit nu goed vast aan het ijzer. Als verwacht wordt dat het ijzeren hekwerk veel te verduren gaat krijgen, omdat het bijvoorbeeld aan zee wordt geplaatst, wordt vaak aangeraden het hekwerk 2 keer te coaten. Na het verzinken en coaten is het ijzeren hekwerk onderhoudsvrij. Coaten kan in haast alle denkbare kleuren.

Ijzeren hekwerk

Sierhekwerk

Een sierhekwerk is een vriendelijk, klassiek hekwerk. Het hekwerk is vaak opgebouwd uit spijlen met al extra toevoegingen zoals dennenappels, hartjes en andere sierlijke vormen. Dankzij de vele mogelijkheden kunt u uw sierhekwerk helemaal zelf ontwerpen. Eerst kiest u de vorm, dan de kleur en vervolgens nog eventuele accessoires zoals bijvoorbeeld een bijpassende brievenbus. Behalve dat hekwerk er mooi uitziet, is het ook nog eens erg stevig en daarmee geschikt voor de omheining van tuinen, maar ook monumentale gebouwen.

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk is het stevigste ijzeren hekwerk en is daarom het meest geschikt voor het beveiligen van uw terrein. Het is verkrijgbaar in twee vormen: klassiek en modern. De klassieke vorm wordt ook wel sierhekwerk genoemd. De moderne variant bestaat uit strakke spijlen die over het algemeen rond zijn. Soms worden er vierkante spijlen gebruikt, dit zorgt voor extra stevigheid. Vierkante spijlen kunnen haast niet verboden worden. Het moderne spijlenhekwerk werd voorheen alleen toegepast voor industrieel gebruik. Tegenwoordig wordt het spijlenhekwerk vriendelijker vormgegeven en is het ook prima geschikt voor particulieren.

Staal

Sommige ijzeren hekwerken worden van staal gemaakt. Staal is een vorm van ijzer waar koolstof aan is toegevoegd om het ijzer hoogwaardiger te maken. Stalen hekwerken zijn vaak elegant en dun, maar toch stevig. De meest voorkomende stalen hekwerken zijn gaashekwerk en dubbelstaafmat hekwerk.

Gaashekwerk

Van alle soorten ijzeren hekwerken is gaashekwerk het goedkoopst en het meest functioneel. Het gaas bestaat uit staaldraden die in ruitjes aan elkaar zijn gevlochten. Gaashekwerk wordt vaak gebruikt voor afrastering van particuliere en zakelijke terreinen, maar ook voor dieren. Het hekwerk is op alle situaties aan te passen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om prikkeldraad op het hekwerk te bevestigen voor extra beveiliging, maar ook kunt u het hekwerk dicht vlechten zodat u meer privacy in uw achtertuin heeft.

Dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is een combinatie van gaashekwerk en spijlenhekwerk. Het hekwerk is elegant, maar  ook stevig. Het wordt vooral gebruikt voor de afrastering of beveiliging van een terrein. Dit hekwerk ziet u vaak terug om tuinen, maar ook om bijvoorbeeld sportvelden. Na gaashekwerk is dubbelstaafmat hekwerk het goedkoopste ijzeren hekwerk.ijzeren hekwerk

Veiligheid

Een ijzeren hekwerk is goed geschikt als u uw terrein wilt beveiligen. U kunt dan het beste kiezen voor een spijlenhekwerk. De spijlen zijn stevig en moeilijk te verbuigen. Als u een hoog spijlenhekwerk neemt, is het voor onbevoegden lastig om erover heen te klimmen. Naast dat het hekwerk van zichzelf al erg stevig is, kunt u meer doen om dit spijlenhekwerk extra veilig te maken. Zo kunt u een puntenkam of prikkeldraad op het hekwerk bevestigen, waardoor er een scherpe puntenrand ontstaat. Het is nu haast onmogelijk om zonder pijn en kleerscheuren over het spijlenhekwerk te klimmen.

De aanschaf

Hebt u besloten dat u een ijzeren hekwerk wilt gaan aanschaffen? Het is dan goed om te beseffen dat er ontzettend veel aanbieders zijn, die veelal dezelfde producten leveren. De prijs per hekwerkspecialist is alleen steeds anders. Om er snel achter te komen welke hekwerkspecialist het voordeligst is, kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. U ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 4 verschillende offertes. Deze offertes kunt u dan rustig naast elkaar leggen en de voordeligste aanbieder kiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw nieuwe hekwerk!