Kunststof hekwerk

Prijzen kunststof hekwerk

De prijzen van kunststof hekwerken lopen niet erg uiteen. Dit komt doordat er binnen het kunststof segment weinig specificaties zijn. Wel is er een groot prijsverschil onder de poorten. Hieronder geven wij u een overzicht van de prijzen.

ProductPrijs
Kunststof hekwerk per meter€ 40 - € 100
Kunststof poortvanaf € 180
Montage per meter€ 10 - € 30

Wilt u bijvoorbeeld een kunststof hekwerk om uw voortuin met een looppoort? Voor een kunststof hekwerk van in totaal 15 meter en een looppoort van 1 meter betaalt u inclusief montage ongeveer € 1400. Wilt u graag de exacte kosten weten voor uw hekwerk? Dan raden wij u aan gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel € 400 besparen op een klus van € 1000.

Kunststof hekwerk

Een kunststof hekwerk is gemaakt van kunststof en ziet eruit als een houten of metalen hekwerk. Kunststof hekwerken zijn redelijk nieuw en worden nog niet overal verkocht, maar langzamerhand verschijnt het product bij steeds meer hekwerk specialisten. Het hekwerk heeft dan ook voordelen en is niet heel duur. Naast kunststof hekwerken zijn er ook bijpassende kunststof poorten.

Voordelen

Een kunststof hekwerk brengt vele voordelen met zich mee:

  • onderhoudsvrij
  • duurzaam
  • aangenaam in gebruik
  • licht materiaal
  • UV-bestendig

Veel nadelen heeft een kunststof hekwerk niet, alleen dat het nog niet overal verkrijgbaar is. Voor particulieren is dit prima hekwerk. Alleen voor bedrijven is het niet altijd geschikt, omdat het niet zo sterk is als een metalen hekwerk.

Onderhoud kunststof hekwerk

Een kunststof hekwerk vraagt nauwelijks onderhoud en hoeft niet geverfd te worden. Het hekwerk is namelijk door en door gekleurd en heeft bijvoorbeeld geen vinyl laagje. Ook heeft kunststof geen last van roestvorming en houtrot. Het hekwerk blijft lang goed, sommige fabrikanten geven dan ook levenslange garantie!

Kunststof hekwerk poort

Aangenaam in gebruik

Een kunststof hekwerk is eigenlijk onder iedereen geliefd, onder volwassenen, kinderen, dieren en zelfs het milieu. Het hekwerk vraagt geen onderhoud en blijft lang mooi. Dit komt doordat het hekwerk van fijn materiaal is en helemaal glad is. Hierdoor heeft het hekwerk ook geen splinters zoals een houten hekwerk en heeft het geen scherpe uiteinden zoals een metalen hekwerk. Hierdoor kunnen kinderen en dieren vrij spelen rond het hekwerk. Ook voor het milieu is het kunststof hekwerk fijn. Een kunststof hekwerk bestaat namelijk voor 92% uit gerecycled materiaal.

Metaallook

Een kunststof hekwerk is er ook met een metaallook. Er zijn sier- en spijlenhekwerk varianten. Het sierhekwerk is klassiek en het spijlenhekwerk neigt eerder naar modern. Het voordeel van kunststof tegenover metaal is dat het kunststof hekwerk geen scherpe punten heeft en niet krast. Hiernaast is kunststof ook een stuk lichter van gewicht dan metaal, hierdoor zal het hekwerk niet verzakken.

Houtlook

Een kunststofKunststof hekwerk houtlook hekwerk met een houtlook heeft de warme uitstraling van hout, met de voordelen van kunststof. Zo heeft u met een kunststof hekwerk geen last meer van splinters en houtrot, wat bij een houten hekwerk vaak wel het geval is. Ook hoeft u het hekwerk niet meer te schilderen, maar zal de kleur altijd hetzelfde blijven.

Poorten

Aan uw kunststof hekwerk kunt u ook een kunststof poort toevoegen. Het voordeel van een kunststof poort is, dat het materiaal van lichtgewicht is. Hierdoor zullen de poortdeuren niet zwaar zijn en zal de poort niet snel slijten. We onderscheiden 3 soorten poorten:

Looppoort

Een looppoort is een wat kleinere poort van ongeveer 1 meter breed. Door deze poorten kunnen geen auto’s, maar enkel voetgangers. Voor weilanden, voortuinen en achtertuinen is deze poort heel geschikt. De poort heeft vaak een draaideur of klapdeur. Voor de beveiliging van een looppoort is een standaard hang- en sluitwerk vaak al voldoende, een automatisch slot is niet nodig.

Draaipoort

Zoals de naam al zegt, draait deze poort open. Een draaipoort heeft 1 of 2 deuren die openslaan. Over het algemeen zijn deze poorten een stuk breder dan een looppoort. De afmetingen zullen doorgaans in de breedte tussen de 3 en 5 meter zijn en tussen de 1 en 2 meter hoog. De poorten zijn hiermee goed geschikt voor auto’s. U moet er wel rekening mee houden dat de poortdeuren naar binnen of buiten openslaan en dat u hier dus wat extra ruimte voor nodig heeft.

Schuifpoort

Een kunststof schuifpoort heeft 1 of 2 deuren die naar de zijkant openschuiven. De poort is minstens 3 meter breed. Voor en achter de poort neemt de schuifpoort geen ruimte in beslag, enkel aan de zijkant(en) waar de deur openschuift. Hiermee zijn de poorten goed geschikt om bijvoorbeeld auto’s achter te parkeren.

Kunststof hekwerk

Bespaar op uw kunststof hekwerk

Wilt u graag een kunststof hekwerk aanschaffen? Het kan dan best lastig zijn om een aanbieder te vinden. Kunststof hekwerken zijn namelijk nog redelijk nieuw. Om snel aanbieders te vinden kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u tot wel 4 offertes van hekwerk specialisten in uw regio. Vervolgens kunt u de offertes vergelijken en de voordeligste specialist uitkiezen. Met het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% besparen op uw kunststof hekwerk!