Sierhekwerk

Een sierhekwerk is een echte aanwinst voor uw tuin. Het geeft uw tuin een geheel nieuwe uitstraling. In dit artikel leest u alles wat u moet weten over sierhekken.

Prijzen

De prijzen van sierhekken hangen af van een aantal factoren zoals uitvoering, afmeting en montage.

Product/dienstPrijzen
Sierhekwerk 100 x 100 cm verzinkt€ 30 - € 90
Sierhekwerk 100 x 100 cm verzinkt en gecoat€ 40 - € 120
Poort
● voor auto’s
● voor voetgangers
● € 575 - € 2000
● € 130 - € 300
Montage€ 10 - € 20 per meter hekwerk

Heeft u bijvoorbeeld een twee-onder-eenkap woning en wilt u om de voor- en zijkant van uw huis een sierhekwerk laten plaatsen? Voor een mooi, rood gecoat sierhekwerk van 15 meter lang en 80 cm hoog, met een voetgangerspoort, die bij uw thuis wordt afgeleverd én gemonteerd, betaalt u ongeveer € 2000. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld. De prijzen per hekwerk en leverancier kunnen erg verschillen. Benieuwd naar de kosten voor uw sierhekwerk? Vraag dan gratis en vrijblijvend 4 offertes aan.

Sierhekwerk

Sierhekken worden gemaakt van staal, hierdoor is het mogelijk om alle wenselijke vormen in het sierwerk te buigen. Nadat het sierhekwerk is gevormd, wordt het verzinkt en gecoat. Dit houdt in dat het hek wordt gedompeld in zink en vervolgens wordt geverfd. Sierhekwerk wordt vaak gebruikt voor het omheinen van tuinen en speciale gebouwen zoals kerken, kastelen en musea. Naast dat sierhekwerken leuk voor het oog zijn, hebben ze nog meer voordelen:

  • onderhoudsvrij
  • uniek
  • tuin krijgt een nieuwe uitstraling
  • geschikt voor maatwerk

Sierhekwerk

Onderhoudsvrij

Sierhekken worden verzinkt en vervolgens vaak gecoat, dit noemen we het duplex systeem. Dankzij dit systeem kunt u voorgoed gedag zeggen tegen roest en afgebladderde verf. Bij coaten wordt nameljik verf in poeder vorm op het hekwerk aangebracht en vervolgens gebakken. De verf zit nu heel stevig op het oppervlak. Bovendien zorgt het duplex systeem ervoor dat het sierhekwerk een langere levensduur heeft.

Eye-catcher

Een sierhekwerk is een mooie toevoeging aan uw tuin. Het geeft uw tuin en huis een hele nieuwe uitstraling. Een strak nieuwbouwhuis kan door middel van het plaatsen van een sierhekwerk ineens heel klassiek ogen. Het hekwerk wordt dan een echte eye-catcher.

Uw eigen ontwerp

Dankzij de vele mogelijkheden kunt u, uw sierhekwerk helemaal zelf ontwerpen. Eerst kiest u de basis van het sierhekwerk, dus hoe het hekwerk gevormd wordt en de kleur. Bijna alle denkbare kleuren zijn mogelijk, zolang ze maar in de kleurenlijst RAL staan. Hieronder ziet u een aantal van deze kleuren. Dan kiest u de eventuele opzetstukken. U kunt gaan voor de welbekende denneappel, maar u kunt ook een subtiele sierpijl kiezen. Vervolgens beslist u of u een poort wilt, met of zonder intercom. Om het hekwerk helemaal af te maken kunt u nog kiezen voor een bijpassende lantaarn op het hekwerk of aan de muur. En wanneer u een sierhekwerk om uw voortuin plaatst, kan een bijpassende brievenbus natuurlijk niet ontbreken.

Als u geen zin of tijd heeft om een eigen sierhekwerk te ontwerpen, kunt u ook een kant-en-klaar sierhekwerkpakket aanschaffen.

RAL-kleuren

Plaatsen

Het plaatsen van sierhekken is niet eenvoudig. De palen moeten worden vastgezet in beton. Als u geen ervaring heeft met beton storten en het het bevestigen van hekwerken is het verstandig om het te laten monteren. Het plaatsen is precizie werk, u wilt immers niet dat uw sierhekwerk scheef komt te staan. Laat daarom uw hekwerk monteren door een hekwerk specialist, dan weet u zeker dat het sierhekwerk goed geplaatst wordt.

Strak

Vindt u een sierhekken te klassiek ogen? Dan kunt u gaan voor een modern spijlenhekwerk. Spijlenhekwerk is de moderne variant van het sierhekwerk. Deze variant oogt een stuk strakker. Naast het spijlenhekwerk zijn er nog veel andere soorten hekwerk waar u uit kunt kiezen.

Geld besparen

Bij het aanschaffen van een sierhekwerk is het goed om te weten dat de prijs per hekwerk specialist erg verschilt. Dit heeft te maken met de prijs voor het materiaal en arbeid die de aanbieder hanteert. Om de goedkoopste hekwerk specialist te vinden is het dus verstandig om eerst een aantal offertes naast elkaar te leggen. Het is gebleken dat u tot wel 40% kan besparen met het vergelijken van offertes. Offertes kunt u gemakkelijk, gratis en vrijblijvend aanvragen. Binnen twee werkdagen ontvangt u offertes van maximaal 4 verschillende hekwerk specialisten bij u in de buurt.