Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is zeer stevig. Voorheen werd het vaak gebruikt voor bedrijventerreinen, maar tegenwoordig is het ook goed geschikt voor particulieren. In dit artikel zullen de mogelijkheden en prijzen aan bod komen.

Prijzen spijlenhekwerk

De prijzen van spijlenhekwerken hangen af van de lengte en hoogte van het hekwerk, maar ook van de bewerking. Spijlenhekwerken worden van metaal gemaakt en worden daarom verzinkt en vervolgens eventueel gecoat. De prijs per bewerking verschilt. In de tabel geven wij u een indicatie van deze prijzen.

ProductPrijs verzinktPrijs gecoat
Spijlenhekwerk 100 x 100 cm€ 35 - € 65€ 50 - € 85
Inlooppoort 100 x 100 cm€ 240 - € 295€ 270 - € 300
Schuifpoort 300 x 100 cm€ 965 - € 1800€ 1080 - € 1900
Draaipoort 300 x 100 cm€ 455 - € 855€ 515 - € 900
Montage€ 175 per 2 uur

Als u bijvoorbeeld een verzinkt spijlenhekwerk wilt van 100 cm hoog en een totale lengte van 12 meter en met een inlooppoort erin, dan zullen de kosten op ongeveer € 700 uitkomen, exclusief montage.

Zoals u ziet is het verschil tussen de prijzen behoorlijk groot. Dit heeft er mee te maken dat er verschillende uitvoeringen en mogelijkheden zijn. Hiernaast is er ook een ruim aanbod aan hekwerk specialisten die ieder weer een andere prijs hanteren. Wilt u bijvoorbeeld om uw voortuin een groen gecoat spijlenhekwerk van 100 cm hoog en 15 meter breed met een dubbele draaipoort van 4 meter breed? Bij hekwerk specialist A kan dit € 2000 kosten, terwijl hekwerk specialist B hier maar voor € 1200 voor vraagt. Om erachter te komen welke specialist de beste prijs-kwaliteitsverhouding biedt, kunt u het beste gratis en vrijblijvend offertes met elkaar vergelijken. Hierdoor kunt u dus tot wel € 800 besparen op een klus van € 2000.

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk

Een spijlenhekwerk is een hekwerk opgebouwd uit verticale, metalen spijlen. Het metalen hekwerk wordt in een zinkbad gedompeld. Hierdoor kan het hekwerk niet gaan roesten. Na dat het hekwerk verzinkt is, kan het nog worden gecoat (vaak tegen een meerpijs). Er wordt dan verf, in een kleur naar keuze, in poedervorm aangebracht op het verzinkte hekwerk. Daarna wordt het gebakken in een oven. De verf zit nu stevig op het spijlenhekwerk, waardoor het hekwerk er mooi uitziet en onderhoudsvrij is.

De spijlen zijn rond of vierkant. Ronde spijlen is vaak de standaard. Vierkante spijlen worden gebruikt als het hekwerk extra sterk moet zijn. Het verbuigen van vierkante spijlen is namelijk haast onmogelijk. De afstand tussen de spijlen is 10 tot 15 centimeter, zodat er geen mensen en dieren tussendoor kunnen klimmen.

Veiligheid

Een spijlenhekwerk is erg geschikt als u uw terrein wilt beveiligen. De spijlen zijn stevig en moeilijk te verbuigen.  Als u een hoog spijlenhekwerk neemt, is het voor onbevoegden ook lastig om erover heen te klimmen. Naast dat het hekwerk van zichzelf al erg stevig is, kunt u meer doen om dit spijlenhekwerk extra veilig te maken. U kunt de spijlen door de bovenrand laten steken, waardoor er een scherpe puntrand ontstaat. Het is nu lastig en pijnlijk om erover heen te klimmen. Ook kunt u schrikdraad of een puntenkam op het hekwerk bevestigen. Het is nu vrijwel onmogelijk om zonder pijn en kleerscheuren over het spijlenhekwerk te klimmen.

Spijlenhekwerk met puntenkam

Elegant

Bij een spijlenhekwerk denkt u misschien aan een grof, industrieel hek, wat op het eerste gezicht niet geschikt lijkt voor een tuin. Er zijn inderdaad veel industriële spijlenhekwerken, maar tegenwoordig zijn er ook sierlijke varianten die goed geschikt zijn voor bijvoorbeeld een voortuin. De sierlijke variant van een spijlenhekwerk, wordt ook wel sierhekwerk genoemd. Dit hekwerk heeft ook spijlen, maar hierbij is er een sierlijke vorm aan het hekwerk toegevoegd. Hierdoor heeft het een klassieke uitstraling, maar de stevigheid van een spijlenhekwerk. Natuurlijk zijn er ook moderne spijlenhekwerken die prima geschikt zijn voor de tuin.

Spijlenhekwerk light

Vindt u een spijlenhekwerk niet geschikt of wellicht te grof? Dan past een dubbelstaafmat hekwerk misschien beter bij u. Dit hekwerk noemen we ook wel ‘spijlenhekwerk light’, omdat het de stevigheid van een spijlenhekwerk heeft, maar dan met dunnere, vriendelijkere spijlen. De spijlen lopen hier, naast verticaal, ook horizontaal.

Hekwerk specialisten

Als u besloten heeft dat u graag een spijlenhekwerk wilt, is het tijd om een goede hekwerk specialist te vinden. In Nederland zijn er ontzettend veel verschillende aanbieders van spijlenhekwerken. Doordat dit aanbod zo groot is, is het lastig om de beste en goedkoopste specialist uit te kiezen. Hierbij willen wij u graag een handje helpen. Zo kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Het invullen van het formulier kost slechts 2 minuten. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen tot maximaal 4 offertes van ervaren hekwerk specialisten uit uw regio. Door deze offertes naast elkaar te leggen kunt u eenvoudig de beste hekwerk specialist kiezen.